Önceki akşam  Cumhuriyet Alanı’nda gördüğüm  çöplük manzarasıyla ‘Acaba bu işin sonu nereye varır’ diye düşündüm. Konuyla ilgili bugün yazmayı düşünüyordum ki gün içinde Belediye Başkanı Kazım Arslan Cumhuriyet Alanı’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Protestomu desek, yoksa belediyenin başlattığı kampanyamı desek bir nebze amacına ulaşmış. Başkan Arslan öyle ifade etti. Yozgat’ın hala bu konularla gündeme gelmesi ne kadar da ayıp değil mi ? Ellerin belediye başkanı neler konuşuyor, basını neler yazıyor biz Yozgat olarak nelerle uğraşıyoruz…
Yaptığım haberden utandım. Bir ilin ulusal ve yerel basın mensupları, şehrin Belediye Başkanı Cumhuriyet Alanı’na çekirdek kabuğu için toplandı. Aksayan bir hizmette, kusurlu bulunan bir işte hemen harekete geçip duyarlılığı artan vatandaş, çevre konusunda nedense bir türlü duyarlı davranamıyor.
Hani hep diyoruz ya ‘Bu işi kendini bilmezler yapıyor’ diye. O kendini bilmezleri bulamadığımız sürece bu sorun çözülmez. O’ kendini bilmeyenlerin başında ben geliyorum, belediye personeli geliyor, esnaf geliyor ve tabi ki vatandaş geliyor. Görev başında olmayan bir gazeteci de, belediye personeli de kamuoyu önünde sergilediği duyarlılığı unutuyor ve kirletebiliyor bu memleketi.
Bir keresinde bir belediye personeli “Çevre duyarlılığı konusunda başkanımızın üstüne yok” derken. Bir nefes daha çektiği sigarasını baş parmağı ve işaret parmağıyla epey bir uzağa fırlatabilme maharetini göstermişti. Ağzı ve burnundan dumanı üfürürken,  başkanın duyarlılığıyla övünmekten hayli mutluydu. Çevre duyarlılığı konuşurken dahi, bu derece şuursuz hareket ettiğimizi hatırlatayım istedim.
Yeni yapılan kaldırım ve çevre düzenlemesiyle Yozgat’ın bu konuda yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Yozgat bir sanayi kenti olamayabilir belki ama kültür kenti olması için hiçbir engel yoktur. Özellikle Yozgat’ın genç kuşağına bu konuda güveniyorum. İlimize dışarıdan gelen yüzlerce üniversiteli genç ile birlikte bu konuda oluşacak havayla bu şehir kültürlü, şirin ve temiz bir memleket olabilir.