Belirsizlik ve karmaşa durumlarını herkes ve her insan belirli dönemlerde muhakkak yaşamıştır. Bundan dolayıdır ki hayatında belirsizliklerle ve kapalı ufuklarla karşılaşan herkes “Belirsizlik faktörü” kavramını öyle ya da böyle bilir. En azından bu kavramı duyduğunda tam olarak neyi çağrıştırdığını anlar.
İşte bende yine kendimce bir belirsizlik faktörüyle karşı karşıyayım. Yaşımın genç olmasına rağmen belirli dönemlerde karşılaştığım belirsizlikler, beş adım önümü göremediğim, ufuksuz kaldığım günler çoktur. Halen yakın arkadaş çevremle de zaten belirsizlik faktörünü ele alıp uzun uzadıya ve saatler süren tartışmalara girdiğimiz çok oluyor.
Bizdeki belirsizlik kavramı birden fazla şeyi ifade ediyor. İş konusunda belirsizlik, gelecek konusunda belirsizlik, ikili ilişkilerde yaşanan belirsizlik, ülke sorunları ve meselelerindeki belirsizlik, samimiyet kavramının içini dolduramayan geçmişte yakın, şu anda en uzağındakilerle kurduğun ilişkinin belirsizliği gibi alıp başını gidiyor bu kavramlar. Dediğim gibi insanoğlu hayatının belirli dönemlerinde bu belirsizliği yaşayabiliyor, sıkıntıya düştüğü konular ise yukarda saydığım türden mevzulardan oluşabiliyor.
 Bizde bu türden belirsizlikler mevcutken Yozgat’ta ki belirsizlikler nelerdir diye bir düşündüm de örneğim Şifa Hastanesi personeli bir belirsizlik yaşıyor. Maaş alamayan ve bugünden bir saat sonrasının bile hesabını yapamayan personel belirsizlikte.
Şehrin takımı Yozgatspor’u Yimpaş Holding devredeceğini söylüyor kim devralacak, nasıl olacak bir belirsizlik aldı başını gidiyor.
Hafta sonu yaşanan trafik kazasında beş kişiyi trafik terörüne kurban verdik yollarımızda ki çalışmalar tamamlanmadı belirsizlik devam ediyor. Sokaklara çıkıyorum tanıdığım tanımadığım gençlerle bir araya geliyorum saatler süren saz çalma ve türkü söyleme faslından sonra ki yaptığımız ilk sohbette belirsizlik faktörü yine ortaya çıkıyor. Birçoğu işsiz, birçoğunun gelecek kaygısı var ve birçoğu memleketten ümidini kesmiş durumda.
 Başka bir ortamda bir araya geldiğimiz insanların sohbetini dinliyorum. Emekliliğini doldurmuş Yozgat’ta simge haline gelmiş belli bir kulvarda Yozgat için hizmet vermiş insanlar göçmek istediklerini, şehri terk etmek istediklerini söylüyor. Diğerleri ise destekler açıklamalar ve örneklerde bulunuyor memleket olarak topyekün belirsizliği yaşıyoruz. Soruyorum size bugünden yarını belli olmayan ve herkesin kör kandillerden gelecek bir ışık demeti peşine düştüğü bu şehirde ve bende belirsizlik faktörü etkin olmasında ne olsun.