Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen önleyici kolluk devriyesi sırasında durdurulan şüpheli bir araçta yapılan kontrolde, sürücünün sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullandığı, ayrıca kullandığı belgenin geçerlilik süresinin de dolduğu belirlendi.

Trafik jandarmasının yaptığı işlemler sonucunda sürücüye, "Sürücü Belgesi Geri Alındığı Halde Araç Kullanmak" ile Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi kapsamında "Geçerlilik Süresi Dolmuş Belge ile Araç Kullanmak" ihlallerinden toplam 204 bin 712 lira idari para cezası uygulandı.

Piknik Alanlarında Yangın Uyarısı
Çayıralan İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen önleyici kolluk devriyesi kapsamında ise mesire ve piknik alanlarında vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.
Ekipler, piknik yapan vatandaşlara ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, cam şişe, sigara izmariti ve diğer yanıcı maddelerin çevreye bırakılmaması ile yangın riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Aranan Şahıs Yakalandı
Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ise "Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak" suçundan arandığı belirlenen bir şüpheli yakalandı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik güvenliğinin artırılması, doğal hayatın korunması ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.





