Yozgat'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce üretilen bin kınalı keklik, biyolojik çeşitliliğin artırılması ve zararlılarla doğal mücadeleye katkı sağlamak amacıyla doğaya salındı.
Yozgat'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından üretilen bin kınalı keklik, düzenlenen programla doğaya bırakıldı.
Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın arkasındaki Soğluk mevkisinde gerçekleştirilen doğaya salım programına katılan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, burada yaptığı açıklamada, Yozgat Keklik Üretim İstasyonu'nda bu yıl yaklaşık 10 bin kınalı keklik üretildiğini söyledi.

Türkiye'de kamuya ait beş keklik üretim tesisinden birinin Yozgat'ta bulunduğunu belirten Özkan, üretilen kekliklerin bin adedinin Yozgat'ta belirlenen beş farklı noktada doğaya salındığını ifade etti.
Kekliklerin bırakıldığı alanların avlanmaya kapalı bölgeler olduğunu vurgulayan Özkan, "İnsanımızın en çok yakındığı kene, süne, kımıl gibi zararlılarla doğal yollarla mücadele etmek, biyolojik çeşitliliği artırmak ve doğal yaşamı desteklemek amacıyla her yıl keklik salımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Üretilen kekliklerin yalnızca Yozgat'ta değil, popülasyonun artırılması amacıyla çevre illere de gönderildiğini dile getiren Özkan, "Arkadaşlarımız komşu ve civar illere de keklik sevkiyatlarını gerçekleştirdi. İnşallah doğaya bıraktığımız keklikler hem doğal yaşamın zenginleşmesine hem de ekolojik dengenin korunmasına önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de kınalı kekliklerin doğal yaşamın korunması, biyolojik mücadele faaliyetlerinin desteklenmesi ve yaban hayatı popülasyonunun güçlendirilmesi amacıyla doğaya salınmaya devam edileceğini bildirdi.




