Yozgat’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi. Yozgat Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe gençler, vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve kamu çalışanları katıldı.

Yozgat’ta daimi beden işçisi alımı: Başvuruda son gün
Yozgat’ta daimi beden işçisi alımı: Başvuruda son gün
İçeriği Görüntüle

Yozgat Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Etkinliğin ardından burada Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan tarafından konuşma yapıldı.

Gazi Yürüyüş Yozgat, (2)

Vali Mehmet Ali Özkan, konuşmasına katılımcıları Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturan Allah’a şükrederek başladı.

Özkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Ülkesine aklı, ilmi ve bedeniyle hizmet etmiş ve etmekte olan bütün vatanseverleri selamlayan Özkan, düzenlenen yürüyüşe katılan gençlere, Yozgatlıları, şehit yakınlarına, gazilere ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Gazi Yürüyüş Yozgat, (3)

Vali Özkan, gençliğin ve milletin birlik içerisinde vatan için yürümeye devam ettiği sürece şehitlerin ve gazilerin emaneti olan toprakların ilelebet vatan kalacağını ifade etti.

Gazi Yürüyüş Yozgat, (5)

Özkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Allah'ın izniyle bu yürek, bu gönüller, çelik bilekler, söz yerindeyse dimdik duran gençlik olduğu sürece şehitlerimizin kanı üzerinde yaşadığımız bu topraklar, gazilerimizin kanıyla, cesaretiyle vatan yaptığımız bu topraklar, gençlerimizin ve gençliğimizin ve de topyekûn bir milletin, Türk milletinin şühedanın peşinde yürüyüşüyle inşallah vatan kılındığı gibi ilelebet vatan kalacaktır.”

Gazi Yürüyüş Yozgat, (1)

Vali Özkan, konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri bir kez daha rahmet ve minnetle andı.

Muhabir: Alpaslan Demir