<span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> </span></span> <p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yemek tatlarının ünlü yazarı Abdurrahman Yıldırım, Ankara lokantalarındaki lezzetin Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir gibi illerden göçen insanlarla değişime uğradığını yazdı.</span></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"> Abdurrahman Yıldırım bu haftaki yazısıyla da okurlarını lezzet yolculuğuna çıkarıyor!</span></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"> Yukarıdaki başlık “Etle rakı, Tatar’ın hakkı” sözünden esinlenilerek atıldı. Ankara’nın beslenme biçiminin balık veya tencere yemeklerinden daha çok et, kebap ve tahıl ağırlıklı olmasını yansıtıyor. Ankara’ya en fazla göç de Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir gibi İç Anadolu illerinden geliyor.</span></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"> Böyle olunca et ve kebap ön plana çıkıyor. Kebap ve et yemeklerini yapanlar ise Urfalı, Antepli, Konyalı. Pastane işlerinde ise Karadenizliler ağırlıkta. Ankara’da kebapçılar arasında Urfalılar daha bir hâkim gibi. Bu açıdan İstanbul’un tersine bir durum var.</span></span></p>