Ankara, İstanbul, Nevşehir, Kayseri, Çorum, Tokat, Trabzon, Ordu, İzmir, Antalya, Kocaeli, Gaziantep, Sivas, Eskişehir, Amasya, Karaman, Afyon, Mersin, Bursa, Kırklareli,
Kırşehir, Kastamonu gibi birçok ilden katılacağını belirterek isimlerini yazdıran şair ve yazarlar Sürmeli Şiir Şölenine katılarak illerini temsil edecekler ve eserlerini Yozgatlı hemşerilerimizle paylaşacaklar.
Konuk şair ve yazarlar 8 temmuz 2011 Cuma günü ilimize gelemeye başlayacaklar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğün de toplanacak olan şairler Yozgat’ta sabah kahvaltısı ve Yozgat’ın meşhur Parmak Çöreği ikramından sonra iki araçla Sarıkaya ilçemize hareket edecekler.
Sarıkaya Belediye Başkanı, Sarıkaya Kaymakamı ve Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneğinin konuğu olarak ilçede tarihi ve turistik yerleri gezerek, tarihi Roma Hamamın da incelerlerde bulunacaklar. Kaplıca gezisi ve kaplıca banyosundan sonra akşam yemeğinde ve akşam eğlence programında buluşarak Sarıkayalı hemşerilerimizle eserlerini paylaşacaklar.
Kredi Yurtlar Kurumunun erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilecek olan şairler Yozgat belediyesinin özel misafiri olarak ağırlanacaklar. 9 temmuz Cumartesi günü Kent Park da sabah kahvaltısında buluşup günün anısına fotoğraf çekildikten sonra şehir turuna çıkacaklar. Konuk şairlerle Çapanoğlu Camii, Hayri İnal Konağı, Etnografya Müzesi, Başçavuş oğlu Camiini gezerek şehrimizi yakıyken tanımlarını sağlayacağız.
Sürmeli Şiir Şölenini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştireceğiz. Saat: 15.00 de yapılacak olan “ Sürmeli Şiir Şölene” tüm hemşerilerimi, şiir sever dostlarımızı davet ediyoruz. Hemşerilerimizin Yozgatlı aydınların ve duyarlı dostlarımızın bizi yalnız bırakmayacaklarını umut ediyoruz. Bir maniniz yoksa demiyoruz, konukları hoş karşılama adına aramızda bulunmanızı rica ediyoruz. İnşallah bu emeğimizi bizden esirgemesiniz.
SİZİ ŞİİR ŞÖLENİNE BEKLİYORUZ
Sürmeli Şiir Şölenine Aşıklar saz ve sözleriyle, şairler kendi şiir yorumlarıyla Yozgatlı hemşerilerimizle birlikte olacakılar. 09 Temmuz 2011 Cumartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılacak olan Sürmeli Şiir şölenine tüm hemşerilerimizi davet ediyor, şiir sever dostlarımızı misafirlerimi hatırına salona beklediğimizi ifade ediyoruz.10 Temmuz 2011 Pazar günü konuk şairlerle Yerköy’e hareket edeceğiz. Yerköy kaymakamı ve Genç İş Adamları Dernek Başkanı- Çelikler A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Ayhan Çelik’in misafiri olacağız. Çelikler Fabrikasında açık büfe ikramında sabah kahvaltısında buluştuktan sonra ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezerek incelmelerde bulunacaklar. Çanakkale Seramik Fabrikası, Karanı Dere Vadisi, Bulamaçlı Kaplıcaları ve kısa bir şehir turundan sonara Yerköy’den de ayrılmış olacaklar.
Yozgat’ta üç gün süreyle konuk edeceğimiz şair ve yazarlarla Yerköy dönüşü Çamlık Milli parkında buluşarak kıymalı pide ve Karpuz ikramımız olacak..Çamlık Milli Parkını gezip hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra konuklarımızı şehir garından uğurlayacağız.
Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Yönetimi olarak günlerdir hazırlık yapıyoruz. Davetlerde bulunduk, yüzlerce insana ulaştık. Bu ulaşmamızın ardından 60 civarındaki şair-yazarı Yozgat’ta Sürmeli Şiir Şöleninde konuk etmiş olacağız. Gelmek isteyen yüzlerce dostumuza:” Kontenjanımız doldu kusura bakmayın!” dedik. Çünkü imkânlarımız sınırlıydı. Onları da bir başka programda konuk etmeyi düşünüyoruz inşallah…
Emeğimiz alın terimiz Yozgat’ımıza, hemşerilerimize helal olsun. Biz bu gayreti memleketimizin tanıtımı adına yapıyoruz. Tabi ki, hemşerilerimizden de bir isteğimiz, ricamız var. 09 Temmuz 2011 Cumartesi günü Saat:15.00 de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonuna gelerek bizi ve konuklarımızı yalnız bırakmamak... Dolu- dopdolu bir salonla küçücük bir destek ve alkışla bizleri onurlandırmanızı bekliyoruz. Şiir Şölenine emeği geçen arkadaşlarıma, konuk şairlere, ve bize destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.