Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş: Mağduriyeti biz çözeceğiz
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş: Mağduriyeti biz çözeceğiz
İçeriği Görüntüle

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat’ta sulama ve içme suyu projelerinin 2026 Yatırım Programı’na dahil edilmesi talebini Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme taşıdı.

Süleyman Şahan Su Sorunu (1)

Milletvekili Şahan, konuşmasında Şefaatli Kanak Çayı’ndan Karasu ve Karan Dereleri’ne, Gelingüllü Paşaköy’den Yahyasaray’a kadar uzanan projelerin önemine dikkat çekti. Ayrıca Sorgun İçme Suyu Projesi ve Yozgat genelinin sulama kapsamına alınması için taleplerini iletti.

Süleyman Şahan Su Sorunu (3)

Şahan, “Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miras ne toprak, ne servet, ne makamdır. En büyük miras, suya sahip çıkmaktır. Sulama ve su yatırımları Yozgat’ın kaderini değiştiren yatırımlar olmuştur” ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Yozgat’a bugüne kadar toplam 25,2 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Şahan, il genelinde 138 sulama hizmetinin hayata geçirildiğini açıkladı. Şahan, Yozgat’ta kapalı devre sulanma alanının 190.409 dekar, toplam sulanan alanın ise 390.340 dekara ulaştığını söyledi.

Süleyman Şahan Su Sorunu (1)

Milletvekili Şahan, Yozgat’ın tamamının sulama kapsamına alınmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Şahan, Bu doğrultuda, Aksaray Madeni Göleti Projesi, Aydıncık Sulama Projesi, Çayıralan Yahyasaray Barajı Sulama Projesi, Sorgun İçme Suyu Tesisi Projesi ve Fatma İlçe Merkezi’nin Kanak Çayı Projesi ile Karasu ve Karan Dereleri 4. Kısım Yapım İşleri ve Paşaköy sulama yenileme çalışmalarının 2026 yatırım programına alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Muhabir: Alpaslan Demir