MHP hafta sonu yaptığı merkez ilçe kongresi ile son günlerin en büyük etkinliğini gerçekleştirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın Yozgat’ın sorunlarına, ihtiyaçlarına, beklentilerine ilişkin önergeleri ve meclis araştırmaları ile ilgili araştırma tekliflerine dair haberler alıyoruz.
Parti genel merkezinde yerel yönetimlerden sorumlu olması Durmaz’ı yoğun bir çalışma temposunun içine atıyor. 
Seçimin sonrası ilkyazımda Sayın Sadir Durmaz’ın sorumluluğunun ve mücadelesinin büyüklüğüne dikkat çekmiş, çok ama çok yorulacağını söylemiştim.
Durmaz sadece Yozgat’ın milletvekili, ya da partisinin genel başkan yardımcısı değil aynı zamanda Yozgat’taki ülkücü misyonun Ankara’daki temsilcisi, ağabeyi, yolbaşçısı, lideri olma sorumluluğuna sahip.
Hem muhalefet hem de kendi memleketinde kan kaybetmiş bir partinin bu noktada temsilini üstlenmek başlı başına bir cesaret ve fedakarlık isteyen bir iş.
Bu gün MHP’yi ve Sadir Durmaz’ı birlikte konuşmamızın sebebi de bu…
Hafta sonu yapılan merkez ilçe kongresi MHP’lilerin Yozgat’ta en azından bir araya gelmelerine vesile olan önemli bir organizasyon, bana göre.
Ben iktidarın, ancak etkili bir muhalefetin olduğu siyasi arenada muktedirliğini artırabileceğine inandım.
Muhalefet ne kadar hareketli, ne kadar konuşkan, araştıran, bir araya gelen, hücrelerini yenileyen bir vücuda sahip olursa kazanan her halükarda vatandaş olur!
Bu bakımdan Yozgat’ta MHP’nin konumu, yüklendiği misyon çok önemli.
Bu minvalden hareketle MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın tek başın vereceği mücadele, oluşturacağı yönetim ve ekibiyle ortaya koyacağı paylaşımın getirisi partisine ve Yozgat’a yansıyacaktır.
MHP, Yozgat için AK Parti kadar önemli bir siyasi parti.
MHP’nin sustuğu yerde, MHP’nin kendini yenilemediği yerde, MHP’nin Yozgat adına konuşmadığı yerde her zaman boşluk olacaktır.
Aynı durum CHP için de geçerli fakat MHP’nin Yozgat’taki siyasi geçmişine bakınca muhalefetteki duruşu da önem arz ediyor.
Geçenlerde MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in Yozgat’tan milletvekili adayı olduğu yıllara ve yine o yıllarda gerçekleşmiş Yozgat ziyaretine dair fotoğraflar geçti elime.
O fotoğraflarda Türkeş’in yanında duranlar hiç de yabancı olmadığımız simalar.
O gün orada bulunmasam da bu gün, orada bulunanların nerede olduğunu çok iyi gördüm.
Bir kez anladım ki siyasette çok şey değişip, siyaset köprülerinin altında çok sular akabiliyor.
Siyasetin barut koktuğu o yıllardan bu günlere bakınca siyasette nelerin değişebileceğini çok iyi anladım.
Siyasi partilere mensup insanlar değişebiliyor, cephe değiştirip, dün savunduğu fikrin bu gün sıkı bir muhalifi olabiliyor.
Bu da gösteriyor ki siyaset değişken, tabanı olmayan, ideolojilere de sığmayan bir yapı.
Her şeye rağmen siyasi partiler yaşıyorsa bulundukları bölgeye, temsil ettikleri kitleye hitap edecek politikalar üretmek zorundalar.
MHP’nin Yozgat’ta ürettiği politikaları da en az iktidarın ki kadar yakından takip ederim.
Sadir Durmaz’ın Yozgat’ta üreteceği politikalar, ortaya koyacağı ağırlık, parti içindeki dengeleri kurabilme kabiliyeti hem kendi geleceği hem de partisinin Yozgat’ta kaybettiği kazanımları yeniden elde etme adına önemli.
Öncelikle şu gerçeği söylemek gerekiyor, MHP’nin kongreler dışında da hareketli, kıpır kıpır, konuşan, Yozgat adına projeler sunan bir parti olması gerekiyor.
Durmaz’ın tek başına Ankara’da Yozgat adına bir şeylerin savunuculuğunu yapması ya da yeni fikirler üretmesi her zaman yeterli gelmez.
Aynı hareketin Yozgat’ta da ortaya konması, muhalefet olmanın gereklerinin bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor.
Yozgat gibi Anadolu kentlerinde insanlar siyasi partilerin ne konuştuğuna, ne yaptığına çok dikkat ederler.
Yerine göre icraatına bakmaz ama konuştuğuyla değerlendirir, duruşu, şekli ile takdir eder.
Suskun, hareketsiz, konuşmayan, tepki göstermeyen, en azından Yozgat adına bir şeyler yapmayan siyasi olgular vatandaş tarafından hiçbir zaman değer bulmadı.
Belki doğru, belki yanlış bir değerlendirme biçimi ama sonuç itibari ile vatandaşın bakış açısı bu.
Sadir Durmaz ve ekibinden MHP ve Yozgat çok şey bekliyor.
Karşılarında güçlü bir iktidar ama sorunlu bir Yozgat var.
Sorunların çözümü noktasında ne kadar etkili muhalefet, çözüm üreten, projeci bir çizgide ilerlerse Yozgat siyaseti de vasıf kazanır.
Sayın Durmaz, bu güne kadar ortaya koyduğu pozitif duruşla parti tabanı tarafından benimsenmiş durumda.
Fakat Durmaz’ın yüklendiği misyon o kadar büyük ki, kabullenilir olmak tek başına yeterli değil.
Merhum Alparslan Türkeş’in Yozgat hatıralarına dair resimlere bakınca şunu gördüm, ülkücü hareketin Yozgat’ta ağabeysiz, yolbaşsız kalması camia için ciddi bir eksiklik.