İş insanı Mehmet Hazım Giray, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren bir girişimcidir. İstanbul’daki denetimde durdurulan Giray, aracı Başarır’dan “emanet” aldığını ileri sürmüştür.
Mesleği ve Şirketleri Öne Çıkıyor
Giray, Cityloft Hotels | Houses | Events zincirinin 1997’den bu yana sahibidir ve aynı zamanda Giray Yapı’nın da mal sahibidir. Turizm ve inşaat alanlarında uzun yıllardır faaliyet göstermektedir.

Eğitimi ve Kökeni Değişmiyor
Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü mezunu olan Giray, lise eğitimini Hatay Antakya’daki Osman Ötken Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise eğitimini Hatay’da alması nedeniyle Hataylı olabileceği değerlendirilmektedir.
Olay Nasıl Gündeme Geldi?
Resmi makam aracını kullanırken durdurulan Giray, polise verdiği ifadede Ali Mahir Başarır ile yakın arkadaş olduklarını ve aracı geçici olarak kullandığını söyleyerek kendini ifade etmiştir.





