Memiş, savaşın küresel enflasyonu körüklediğini vurgularken, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyondan kaçış imkânı bulunmadığını ifade etti. Hürmüz Boğazı’nın kapalı olmasının petrol fiyatlarını yukarı çektiğini, bunun enerji ithalatçısı ülkeler üzerindeki baskıyı artırdığını söyledi. “Petrol fiyatları geri çekilse bile, tahribatın tamiri 5-6 ay sürecek. Bu yılın ekonomik etkileri hissedilmeye devam edecek” dedi.

Türkiye’de altın fiyatlarının sert dalgalanması sonrası oluşan uzun kuyruklara da değinen Memiş, vatandaşlara bankalar veya darphane sertifikası yoluyla altın almayı önerdi. “Şu anda bankalar ile serbest piyasa arasında yüzde 6 civarında bir fark var. Panik yapanlar altını daha pahalıya alıyor. Kuyumculardan aceleyle alınan altın, işçilik ve fiyat farkları nedeniyle ekstra maliyete yol açıyor” uyarısında bulundu.

Memiş, ons altının 4.100-4.650 dolar arasında dinlenme sürecine girebileceğini ve altın piyasasında kısa-orta vadeli panik satışlarına gerek olmadığını belirtti. Finansal piyasalarda 2026’nın manipülasyon yılı olabileceğine dikkat çeken Memiş, savaş sonrası piyasaların olumlu tepki vereceğini ancak kalıcı bir iyimserliğin garanti olmadığını ifade etti.




