“Atık Mandalina Kabuğundan Elde Edilen Esansiyel Yağ ve Karbon Noktaları ile Fonksiyonel Biyobozunur Nanoliflerin Geliştirilmesi: Yara Örtüsü ve Gıda Ambalajı Uygulamaları” başlıklı proje, TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG) tarafından yapılan değerlendirme süreci sonucunda onaylandı.

Destek Almaya Hak Kazandı1

Yozgat Bozok Üniversitesi, Ankara Tercih Fuarı'nda aday öğrencilerle buluştu
Yozgat Bozok Üniversitesi, Ankara Tercih Fuarı'nda aday öğrencilerle buluştu
İçeriği Görüntüle

Bozok Üniversitesi yetkilileri, Doç. Dr. Cemhan Doğan’ı tebrik ederek, bilimsel çalışmalarında başarılarının devamını dilediklerini belirtti.

Proje, atık mandalina kabuklarından elde edilen değerli bileşenleri kullanarak biyobozunur ve fonksiyonel nanoliflerin geliştirilmesini hedefliyor. Elde edilecek ürünlerin hem yara örtüsü hem de gıda ambalajı alanlarında kullanım potansiyeli bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi