Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 150 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı için başvuru takvimi belli oldu. Adaylar, 20-26 Ekim 2026 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Alım sürecinde adaylar yazılı ve sözlü sınav aşamalarından geçecek. Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 5 Aralık 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu aşamada başarılı olan adaylar sözlü mülakata alınacak.

Adaylarda 35 Yaş Sınırı Bulunuyor

Başvuru şartları arasında adayların Türk vatandaşı olması ve yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış bulunması yer alıyor. Buna göre 1 Ocak 1991 ve daha sonra doğan adaylar başvuru yapabilecek.

Adayların hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programlarından mezun olması gerekiyor. Öğrenimini yabancı ülkede tamamlayanların ise denklik belgesine sahip olması şartı aranıyor.

Adli Ve Askerlik Şartları Da Aranacak

Başvuracak adayların görevlerini yerine getirmelerine engel olabilecek bir akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak şartı bulunuyor.

Yozgat’ta çoban ihtiyacı için Afganistan’dan sertifikalı çoban getirildi
Yozgat’ta çoban ihtiyacı için Afganistan’dan sertifikalı çoban getirildi
İçeriği Görüntüle

Adayların, affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekiyor.

Bunun yanında kamu haklarından mahrum bulunmamak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Askerlikle ilişiği bulunmayan veya askerlik çağına gelmemiş adaylar başvurabilecek. Askerlik çağına gelmiş adayların ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi