Önemi hem Yozgatlı STK’ların aynı masada bir araya gelmesi, hem de Yozgat’ın Bekir Bozdağ’a başbakanlık yolunda STK cephesinden sunduğu önemli destekti.
Masanın etrafında kimler yoktu ki.
Yozgat’ta faaliyet, etki alanı ve üye sayısıyla ilimizin önde gelen STK temsilcileri toplantıya katıldılar.
TSO’nun öncülüğünde yapıldı bu toplantı.
Mesele Yozgat ve Yozgatlı bir siyasi ismin başarısı ise gerisi teferruattır görüşüyle TSO tüm STK temsilcilerini bu toplantıda bir araya getirdi.
Yapılan toplantıda ilk olarak tüm STK temsilcileri söz alarak Bozdağ’a neden destek verdiklerini ifade etti.
YOSİAD Başkanı kıymetli büyüğüm Mehmet Saygı’nın ifadeleri atlanmayacak türdendi.
Bu zamana kadar Türk siyasetinde tüm genel başkanların iki numaralı isimlerinin Yozgatlı olduğunu hatırlattı Mehmet Saygı.
Hep genel başkan yardımcıları çıkardığımızı ve sıranın başbakanlığa geldiğini belirtti.
Ama…
Evet, Mehmet Saygı ama dedi ve devamında Yozgat’ın öyle düşük profilli, kukla mahiyetinde bir başbakan çıkaramayacağını ve bizden bir başbakan çıkacaksa görev sahasında yetkilerini de kullanarak vatana-millete hizmet eden önceki başbakanlar gibi bir başbakan arzuladıklarını ve bu noktada Bekir Bozdağ’ı da bir Yozgatlı olarak o koltukta bu çerçevede görmeyi can-ı gönülden arzuladıklarını söyledi.
Diğer STK temsilcileri de benzer görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.
Son olarak ise TSO Başkanı Metin Özışık, toplantıya katılan STK temsilcilerinin ortak görüş ve beyanını içeren konuşmayı gerçekleştirdi.
***
Buraya kadar sizlere toplantının genel çerçevesini ve seyrini özetlemeye çalıştım.
Ancak toplantıda dikkat çeken bir konu vardı ki neredeyse toplantının asıl gündemini saptırıyordu.
Yozgat esnafının son aylarda içinde bulunduğu çıkmaz, darboğaz ve sıkıntılar Yozgatlı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Başbakanlık yolunda destek toplantısında dahi kendini hatırlattı.
Yozgat Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, tüm STK başkanlarını aynı masada bulduğundan olsa gerek esnafın son aylardaki perişanlığına vurgu yapmak istedi.
Arkasından Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, ondan hemen sonra Esnaf Odaları Başkanı Latif Altın…
Bir ara dedim destek güme gidecek eyvah.
Hani bir dokun bin ah işit derler ya öyle oldu işte.
Ne umuyon bacından, bacın ölüyo acından atasözü aklıma geldi.
Rabbimin takdiri işte..
Umarım Sayın Bekir Bozdağ’da bu toplantıdan haberdar olur.
Düşünsenize size destek veren hemşerileriniz, esnafınız ve şehriniz o kadar zor durumda ve dar boğazdaki size destek sunarken bile içinde bulunduğu buhranı paylaşacak yerler arıyor.
Derman bekliyor.
Ne diyelim hayırlısı.
Selametle…