AFAD'ın internet sitesinde yer alan verilere göre, deprem saat 11.25'te Akdeniz açıklarında kaydedildi. Merkez üssü Datça ilçesi açıkları olarak belirlenen depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçülürken, yerin 8.39 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Sarsıntı, başta Datça olmak üzere Muğla'nın kıyı ilçelerinde ve çevre bölgelerde hissedildi.

Afad Son Dakika Duyurdu 4.9 Büyüklüğünde Deprem (1)

Dijital vize sistemi geliyor: Süreç tamamen değişecek
Dijital vize sistemi geliyor: Süreç tamamen değişecek
İçeriği Görüntüle

Depremin ardından bazı vatandaşlar kısa süreli endişe yaşarken, tedbir amacıyla bulundukları binalardan dışarı çıktı.

İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi. İlgili kurumlar tarafından bölgede saha tarama çalışmalarının sürdürüldüğü, olumsuz bir durumun bulunup bulunmadığının araştırıldığı belirtildi.

Uzmanlar, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, vatandaşların resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

AFAD ve ilgili birimler, deprem sonrası gelişmeleri yakından izlerken, şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbarın ulaşmadığı bildirildi.

Yetkililer, deprem nedeniyle endişe yaşayan vatandaşların yalnızca resmi kaynaklardan yapılacak açıklamalara itibar etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi