İlk adım programı duyuruldu. Bu program tüm işverenleri ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sosyal Güvenlik verilerine baktığımızda Temmuz 2024 - Haziran 2025 döneminde 1.5 milyon kişinin ilk kez sigortalı olarak veya kendi işini kurarak kendi iş gücü piyasasına girdiğini görüyoruz. İlk kez sigortalı olanların yüzde 58 18-29 yaş aralığında bulunurken kendi işini kuranların neredeyse yarısı gençlerden oluşuyor. Yüzde 42'lik önemli kesimin ilk işe giriş yaşının 30 ve üstü olmasıdır. Bu tablo hem iş hayatına katılım hem aile kurma sürecini uzatıyor.
Özel sektör ile tasarlanan bu programda 18-25 yaş arası gençlerimizin işe girdikten sonraki ilk 6 aylık maaşlarını biz karşılayacağız. Aynı şekilde 6 aya kadar tüm sigorta primlerini de biz ödeyeceğiz. Üstelik bunun karşılığında işverenlere herhangi bir istihdam garantisi şartı getirmeyeceğiz. Verdiğimiz bu destekle işverenlerinin ilave istihdam sağladığı durumlarda ilk işe giriş maliyet olmayacak. Gençler için de 6 ay boyunca güvenli başlangıç olacak"

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
Başvuru için henüz tarih verilmedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre bu aydan itibaren başvuruların alınması bekleniyor.




