Nedir bu din üzerine yapılan münazaralar? Sürekli olarak birçok tartışma yapılıyor, neymiş efendim orucun başlama saati yok Cuma namazı olur mu olmaz mı? Teravih namazı var mı yok mu? Bu aralarda kutlu doğum haftası tartışılır hale geldi, güya Peygamber Efendimiz S.A.V i daha çok benimsiyor alakası ile yok efendimize ayrılan bu hafta da cihat şuurundan uzaklaştırma yapılıyor sadece sevgi peygamberi olarak gösteriliyor muş muş da muş muş…
Ya Allah aşkına siz din lezzetinin neresindesiniz? Peygamber Efendimiz S.A.V elbette önce sevgi peygamberi Allah sevgisinin en mükemmel örneği ve dolayısıyla hayatından haberi olanın cihattan da haberi olacaktır “o her günün içinde olmalı” mazereti ile ona münhasır yaşanılan kutlu doğum haftasını sonlandırmanın gayesi cehaletten ve düşmanlıktan öteye geçemez! Başka işiniz yok mu? Gerçi sizin işiniz bu ve buna benzer konular doğru ya!
Peygamber efendimiz S.A.V ne kadar tanınıyor ne kadar biliniyor Müslüman kardeşlerimiz Nebiler Nebisinin hayatını? Onu yıl boyu hatırlamayan nice Müslüman var bırakında en azından tv, gazete, dergi, sosyal medya gibi kanallardan bu insanların gözüne ruhuna kalplerine biraz olsun peygamber aşkı nakşolsun, sizin korkunuz bu zaten “aman biz ne yaparız da bu milletten bu aşkı soğuturuz” onun peşindesiniz.
Bir şeyler kaldırmak istiyorsanız İslam ruhunu kemiren Noel’i kaldırın-kaldırın ki genç kardeşlerim şampanya eşliğinde iman satmasınlar, kaldırın ki yüzlerce genç kızımız karanlığa geri sayım yapmasınlar, kaldırın ki bir İslam coğrafyasında Gayrimüslim şarlatanlığı yapılmasın…
Bazı değerlere Türkiye de takvim olarak belirli hafta ayrılır örneğin Mevlana haftası gibi, benim fikrim ise daha da ötedir efendimize ayrılan bu süreyi hafta değil ay ile şekillendirmelidir, mübarek üç aylar başlamadan tam bir ay önce başlamalı Kutlu doğum etkinlikleri ve üç aylarla birlikte devam etmeli.
Azrail A.S ile karşılaşınca bile bizleri unutmayan aşkına âlemler yaratılan bir peygamberin kutlama tartışmasını yapmak ne acı.
Tekrar tüm kardeşlerimin kutlu doğum haftası mübarek olsun.

BEN YENİ ÖLÜ

Yalnızlığı içtim yalnız başıma
Gece kabir gibi ben yeni ölü
Üç nokta konuldu
mezar taşıma
Zaman sabır gibi
ben yeni ölü

Korku korkuları
korkutur halde
Dilim lisanları unutur halde
Değil hiçbir hayır
avutur halde
Kaygı kebir gibi ben yeni ölü

Kapılar kilitli kandiller sönük
Bütün adımlarım
zindana dönük
Konuk mu geliyor
ben miyim konuk
Sualler sır gibi ben yeni ölü

Kaçsam ayaklarım
kırık kırk yerden
Gözlerim kapandı
farkım yok körden
Bir acı saplandı
göğsüme birden
Nefes tekbir gibi ben yeni ölü

Ölümü diri mi bir haber verin
Hangi katındayım
bu zifir yerin
Başım duman duman
ayaklar serin
Yüzüm bakır gibi
ben yeni ölü

Doğdum mu öldüm mü
bu neyin nesi
Ben sustum sustu mu
her şeyin sesi
Ensemde gerçeğin
soğuk nefesi
Münker Nekir gibi
ben yeni ölü