Yaz aylarında yükselen sıcaklıklar, sokakta yaşayan hayvanların yaşam koşullarını daha da ağırlaştırıyor. Gönüllüler, kedi ve köpeklerin aşırı sıcaklardan ciddi şekilde etkilendiğini ve susuzluk nedeniyle halsiz düşebildiğini belirtiyor.

Murat Çapan kimdir? Murat Çapan nereli, kaç yaşında, mesleği ne, neden yargılandı, cezaevinden çıktı mı?
Murat Çapan kimdir? Murat Çapan nereli, kaç yaşında, mesleği ne, neden yargılandı, cezaevinden çıktı mı?
İçeriği Görüntüle

Gönüllülerden Duyarlılık Çağrısı

Sokak hayvanları gönüllüleri, vatandaşlara basit ama etkili bir çağrıda bulunarak, “Unutmayalım ki onlarda bir can. Onlara yardım eli uzatmak insanlık görevimizdir. Bir kap ve su onların zorlu yaşamlarına destek olur” ifadelerini kullandı.

Sıcaklar Sokak Hayvanlarını Zorluyor 1

Gönüllüler ayrıca ev ve iş yerlerinin önüne bırakılacak su ve mamaların hayvanlar için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Gönüllüler, sıcak havalarda suyun doğru şekilde bırakılmasının da önemli olduğuna dikkat çekti. Su kaplarının gölge alanlara konulması gerektiği belirtilirken, metal kapların suyu daha hızlı ısıtabileceği için tercih edilmemesi önerildi.

Plastik veya cam kapların daha uygun olduğu ifade edilirken, su kaplarının serin alanlarda tutulmasının hayvanların suya ulaşmasını kolaylaştıracağı aktarıldı.

Sıcaklar Sokak Hayvanlarını Zorluyor 2

Kuşlar İçin Ayrı Su Ve Yem Uyarısı

Sadece kedi ve köpeklerin değil, kuşların da sıcak havalardan etkilendiği belirtilerek farklı kap kullanımı gerektiği ifade edildi. Geniş ağızlı ve sığ kapların kuşlar için daha uygun olduğu, bu sayede hem su içebilecekleri hem de serinleyebilecekleri aktarıldı.

Toplumsal Dayanışma Çağrısı

Gönüllüler, sokak hayvanlarının yaşamını sürdürebilmesi için toplumun dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca yerel yönetimlerin de daha fazla sorumluluk alması gerektiği vurgulandı.

Gönüllüler tarafından, “Ev ve işyerlerimizin önüne, parklara ve sokaklara bırakacağımız bir kap su ve mama, açlık ve susuzlukla mücadele eden hayvanlara büyük destek olacaktır” ifadeleriyle çağrı yinelendi.

Muhabir: Yasin Nazım Kayhan