Zam yağmuru durulmuyor… Akaryakıta bir zam daha! Zam yağmuru durulmuyor… Akaryakıta bir zam daha!

Gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik konular ele alınarak, sağlık okuryazarlığının artırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Sağlık Eğitimi Verildi

Eğitimlerde kadınların doğum süreciyle ilgili bilgilendirilmesine önem verildi. Normal doğumun faydaları, süreci ve anne sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgiler verilerek annelerin soruları yanıtlandı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olan KADES uygulaması tanıtılarak, kadınların dijital güvenlik araçları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Erken teşhisin hayat kurtarıcı rolü olduğu vurgulanarak, özellikle Cilt Kanseri, Meme Kanseri ve Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri ile ilgili tarama ve kontrol süreçleri hakkında bilgi verildi.

Sağlık Eğitimi Verildi5

Ayrıca üreme sağlığı konusundaki doğru bilgiler paylaşılırken, bireylerin bilinçli ve sağlıklı kararlar almasına destek olundu. Erken yaşta ve zorla evliliklerin birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri anlatılarak bu konuda duyarlılık oluşturuldu.

Çocuk güvenliği konusunda ise ailelere yönelik eğitimler verildi. Evde ve dış ortamda çocukları bekleyen tehlikelere karşı alınabilecek önlemler aktarıldı.

Sağlık Eğitimi Verildi3

0-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak eğlenceli ve öğretici seanslar düzenlendi. Miniklere ağız ve diş sağlığı konusunda temel bilgiler verildi, doğru diş fırçalama teknikleri gösterildi.

Sağlık Eğitimi Verildi2

Fenilketonüri (PKU) hastalığı hakkında bilgilendirme yapılarak, erken teşhisle önlenebilir sağlık sorunlarına dikkat çekildi. Ayrıca çocuklara yönelik hijyen eğitimleriyle temizlik alışkanlıklarının önemi anlatıldı.

Sağlık Eğitimi Verildi4

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Toplumun her kesimine ulaşmak ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum inşa etmek amacıyla sağlık eğitimlerimize aralıksız devam edeceğiz. Bu bilinç topluma yayıldıkça, sağlıklı yarınlara ulaşmamız mümkün olacak” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Emre Akses