Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Konak Sohbetleri programı kapsamında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi1
Programda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) personeli tarafından katılımcılara kadına yönelik şiddet ve önleme yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Eğitimde, şiddetin türleri, etkileri, şiddetle mücadele yöntemleri ve destek mekanizmaları ayrıntılı olarak ele alındı. Katılımcılara, ihtiyaç halinde başvurabilecekleri kurum ve birimler ile yasal hakları hakkında bilgiler verildi.
Eğitim sırasında interaktif yöntemler kullanılarak katılımcıların konuya ilişkin farkındalıklarının artırılması hedeflendi.

Çekerek'te DYK kurslarına ziyaret
Çekerek'te DYK kurslarına ziyaret
İçeriği Görüntüle

Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi
Şiddet karşıtı mesajların ve toplumsal duyarlılığın önemi vurgulanırken, her bireyin şiddete karşı sorumluluk alması gerektiği üzerinde duruldu.
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Alp, bu tür etkinliklerin toplumsal bilinç oluşturma açısından kritik bir rol oynadığını belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece bir gün değil, yılın her günü sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Program, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve önerilerde bulunulmasıyla sona erdi.

Muhabir: Yasin Nazım Kayhan