Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı uyum haftasıyla başladı. Yozgat genelinde 4 bin 831 öğrenci ilkokul 1’inci sınıfa, 3 bin 508 öğrenci ise ortaokul 5’inci sınıfa başladı. Böylece toplam 8 bin 339 öğrenci uyum haftası kapsamında okullarda ilk gün heyecanı yaşadı.

Uyum Haftası 11 Eylül’e Kadar Sürecek

Milli Eğitim Bakanlığınca 2026-2027 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıfa başlayan öğrenciler için hazırlanan Uyum Haftası, 11 Eylül’e kadar devam edecek.

Program, okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri için 5 gün, ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri için ise 3 gün uygulanacak.

Uyum Haftası kapsamında hazırlanan “Okul Öncesi Eğitim Okula Uyum Rehberi”nde, 5 günlük uygulama çizelgesinin yanı sıra paydaşların sorumlulukları, dikkat edilmesi gereken hususlar ile oyun ve etkinlik örnekleri yer aldı.

Okullar açılıyor: İlk ders zili yarın çalacak
Okullar açılıyor: İlk ders zili yarın çalacak
İçeriği Görüntüle

İlk Ders Heyecani

Yeni Dönem İçin Hazırlık Yapıldı

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde Yozgat genelindeki okullarda çeşitli hazırlıklar gerçekleştirildi. Bu kapsamda okul ve derslik yatırımları, bakım ve onarım çalışmaları, eğitim programları, okul güvenliği, dijital eğitim uygulamaları ve öğrenci gelişimini destekleyen projelere yönelik çalışmalar yapıldı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen hazırlıklarla, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin politikalarının kentteki tüm eğitim kurumlarında etkin biçimde uygulanması hedefleniyor.

İlk Ders Heyecani 5

Öğrencilerin Gelişimi Desteklenecek

Okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıf öğrencilerine yönelik programların yalnızca uyum haftasıyla sınırlı kalmayacağı belirtildi. Programlar, eğitim ve öğretim yılı boyunca her ay uygulanacak şekilde planlandı.

Oyun temelli ve yaşantıya dayalı olarak hazırlanan modüller, okul-aile işbirliği çerçevesinde okul dışı öğrenme ortamlarını da kapsayacak şekilde yıl boyunca sürdürülecek.

Yeni dönemde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin akademik bilgilerinin yanı sıra beceri, değer, sosyal-duygusal gelişim ve hayatla ilişki kurma kapasitelerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Muhabir: Selma Şahin