Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde belediye, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların arefe günü ziyaretlerini ve bayram hazırlıklarını daha rahat gerçekleştirebilmesi amacıyla önemli bir hizmet duyurusunda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, arefe günü ilçe genelinde toplu ulaşımın ücretsiz olacağı ve mezarlık ziyaretleri için ücretsiz servis hizmeti sağlanacağı bildirildi.
Belediye yetkilileri, özellikle arefe gününde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması adına gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Yapılan düzenleme kapsamında vatandaşlar gün boyunca ilçe içerisindeki toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanabilecek.
Açıklamada ayrıca kabir ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için özel servis uygulamasının da hayata geçirileceği ifade edildi. Buna göre ilçe meydanından mezarlığa saat 13.30 ile 17.30 arasında ücretsiz servis araçları kaldırılacak. Belediye ekiplerinin gün boyunca mezarlık çevresinde de hizmet vereceği öğrenildi.

Boğazlıyan Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara mezarlık girişinde lokma ikramında bulunulacağı da belirtildi. Bayram öncesi manevi atmosferin paylaşılması amacıyla gerçekleştirilecek ikramın vatandaşlar arasında birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Yetkililer, arefe günü boyunca vatandaşların huzurlu ve rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmesi için belediye ekiplerinin sahada görev yapacağını vurguladı.
Belediye açıklamasında ayrıca tüm vatandaşların Kurban Bayramı kutlanarak, “Tüm hemşehrilerimize hayırlı bayramlar dileriz” ifadelerine yer verildi.




