Yozgat’ta jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bir şahsın tarım arazisinde anız yaktığı tespit edildi. Olayda yaklaşık 8 dönümlük alanın 6 dönümlük kısmında yangın meydana gelirken, şahsa 3bin 705 lira idari para cezası uygulandı. Olay, çevre ve tarım arazilerine verilen zarar açısından dikkat çekti.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevrenin korunması ve yangınların önlenmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında bölgede yaptıkları kontrolde anız yakıldığını belirledi.
Zarar Belirlendi
Yapılan incelemelerde, toplam 8 dönümlük tarım arazisinin 6 dönümlük bölümünde anız yangını nedeniyle zarar oluştuğu tespit edildi. Yangının tarım alanı ve çevre üzerindeki etkisi kayda geçirildi.
Ceza Uygulandı
Olayla ilgili şahsa 3 bin 705 lira idari yaptırım uygulandı. Yetkililer, anız yakmanın çevre, tarım arazileri ve doğal yaşam üzerinde ciddi zararlar oluşturduğunu vurguladı.
Denetimler Sürüyor
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, benzer olayların önlenmesi amacıyla denetim ve kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlara da anız yakmanın zararları konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu.





