Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin beklendiğini belirterek, köy muhtarlarını içme suyu depolarında yaşanabilecek don ve arızalara karşı tedbir almaları konusunda uyardı.
Birlikten yapılan açıklamada, soğuk hava koşullarının özellikle kırsal bölgelerde içme suyu altyapısında olumsuzluklara yol açabildiğine dikkat çekilerek, depolarda donma riskine karşı izolasyon, kontrol ve bakım çalışmalarının önceden yapılmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, içme suyu depolarında meydana gelebilecek arızaların hem su kesintilerine hem de altyapı hasarlarına neden olabileceği belirtilerek, muhtarların depoları düzenli olarak kontrol etmeleri istendi. Gerekli görülmesi halinde, güvenlik tedbirleri alınarak ve yangın riskine karşı önlem gözetilerek ısıtıcı kullanılabileceği de ifade edildi.
Yetkililer, alınacak önlemlerin vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve içme suyu hizmetinin kesintisiz sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, muhtarlardan konuya hassasiyet göstermelerini talep etti.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin, olası arızalara karşı ilgili ekiplerle koordinasyon halinde olduğu ve ihtiyaç duyulması durumunda sahada destek sağlamaya hazır olduğu bildirildi.





