SON günlerde 'imaj' karmaşası yaşanıyor. Suç işleniyor, yanlış yapılıyor, suçu işleyene, yanlış yapana tepki verenlere ''Kapatın üzerini, gündeme getirmeyin, Yozgat'ın adı kötüleniyor!'' diye mahalle baskısı uygulanmaya çalışılıyor.

Daha önce çalıştığı kurumda iki ayrı zimmet suçunu işleyen şahısla ilgili konunun üzeri kapatılıyor. Taltif edilip, makam veriliyor. Normal sayılıyor.

Sınava girip, iyi bir puan alıp, bir iş bulabilmek için çırpınan genç, bir dakika geç kaldığı için sınav kapısını 'açın ne olur!' diye  yumrukluyor. Buna karşılık, birisi çıkıp, istisnai kadrodan işe başlatılıyor. Bir ay gibi kısa sürede kağıt üzerinde çalışıyor gösterilip, başka bir kuruma memur olarak atanılıyor.

Bir dönem etkin olan Özel Ergin'de düzenlenen sohbetleri kaçırmayıp, başkalarını davet edenler, vermiş oldukları hizmet karşılığında plaketler alanlar, şu günlerde kurumlarda çalışan sohbetlerden tanıyıp, dostluk kurduklarının aracılığı ile ihalesiz, teklifsiz yüksek bedelle iş alp, yapıyor, destek görüyorlar. 

Birileri Yozgat adına hayali dernekler kurup, oluşumlar yapıyor. Yozgatlı olan siyasetçilerle, bürokratlarla fotoğraflar çektirip, kendisini güçlü göstermeye çalışıyor. Yediği bir halt nedeniyle göz altına alınıp, yargılanıyor. Bu arada kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesi birilerini rahatsız ediyor, ''Yozgat'ın imajı zedeleniyor! Yapmayın'' naraları atmalarına neden oluyor.

Tüm bunlar ve dahası da var olan yaşanmışlıklar Yozgat imajına zarar vermiyor. Ama bunları gündeme taşıyıp, bundan sonra yapılacakların önüne set vurmak isteyenler Yozgat imajına zarar veriyorlar. O nedenle bunların üzerleri örtülmeli, öylemi? Hadi be oradan!..