Adaylar, başvurularını 9-15 Ocak 2025 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, alımlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında yapılacak. Adayların 2024 KPSS sınavından almış oldukları puanlar geçerli olacak ve lisans, ön lisans ile ortaöğretim düzeyinde tercihler alınacak. Her aday, mezuniyetine uygun pozisyonları tercih etmek zorunda olacak. Uygunluk şartlarını taşımayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
TERCİHLER VE ÖDEME SÜRECİ
Başvuru sürecinde adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek. Tercihlerin geçerli olabilmesi için başvuru ücreti olan 130 TL’nin, ÖSYM tarafından belirtilen ödeme yöntemleriyle en geç 16 Ocak 2025 saat 23.59’a kadar yatırılması gerekiyor.
EĞİTİM BİLGİLERİ GÜNCELLEME ÖNEMLİ
Bakanlık, adayların eğitim bilgilerini güncel tutmaları gerektiğine dikkat çekti. YÖKSİS veya MEB e-Okul sistemlerinde herhangi bir hata ya da eksiklik olması durumunda, bu bilgilerin tercih süresi içerisinde düzeltilmesi gerekiyor. Sistemde kaydı olmayan okullardan mezun olan adaylar ise ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri aracılığıyla bilgilerini güncelleyebilecek.
Alımlara ilişkin detaylı bilgi ve tercih kılavuzuna ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Bakanlık, sürecin dikkatle takip edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
YOZGAT’TA ALIM YAPILACAK
Bakanlık tarafından alım kapsamında Yozgat merkezde büro personeli olarak görev yapacak 4 kişi alınacak.