Yozgat Valiliği, sürücülerin yaya geçitlerine ve okul önlerine yaklaşırken hızlarını 30 kilometre/saat seviyesine kadar düşürmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Hareket Etmeden Geçmeyin

Yaya geçitleri ve okul önlerinde sürücülerin daha dikkatli hareket etmesi gerektiği vurgulanırken, özellikle çocukların güvenliğinin sağlanması amacıyla hızın azaltılması istendi.

Valiliğin uyarısında okul servisleriyle ilgili sürücülere yönelik önemli bir hatırlatma da yapıldı. Okul servislerinin önünde durması halinde, diğer araçların servisin hareket etmesini beklemeden geçmeye çalışmaması gerektiği belirtildi.

Uyarıda sürücülerden, okul servisinin önünde durmaları ve servis yeniden hareket edene kadar beklemeleri istendi.

Hareket Etmeden Geçmeyin 1

Okullar tatil edildi: Yozgat’ta eğitim devam edecek mi?
Okullar tatil edildi: Yozgat’ta eğitim devam edecek mi?
İçeriği Görüntüle

Çocuklar Yola Aniden Çıkabilir

Yozgat Valiliği, okul servislerinden inen çocukların çevredeki araçlara karşı yeterli dikkat göstermeden yola çıkabileceğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, araçtan inen çocukların sağa ve sola bakmadan duran okul servisinin önünden yola fırlayabileceği ifade edildi. Bu nedenle sürücülerin yalnızca kendi hareketlerini değil, servis aracından inen çocukların olası hareketlerini de dikkate alarak tedbirli davranmaları gerektiği belirtildi.

Valilik, sürücülerin okul servisleri durduğunda geçmeye çalışmak yerine beklemeleri gerektiğini vurguladı. Servisin hareket etmesinin beklenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, çocukların güvenliği açısından önem taşıyor.

Yozgat Valiliği tarafından yapılan uyarıda, sürücülerin yaya geçitleri ve okul önlerinde hızlarını azaltmaları, okul servisleri durduğunda ise servis hareket edene kadar beklemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Muhabir: Selma Şahin