Yozgat bizim vatan toprağımız. Gidelim, göçelim desek de vazgeçemeyiz. Zorunlu şartlar olmadığı sürece Yozgat’ta ikamet etmeye devam edecek gibiyiz…
Malum Yozgat küçük bir şehir, sıkıntıları var, çözümlenmesi gereken sorunları var. Bizlerde elimiz kalem tuttuğu sürece, ya da dilimiz döndüğü sürece bu sorunlarını dillendiriyor yazıyoruz. Kırmadan dökmeden diyelim..
Yozgat’ı güzel bir mekandan seyretmek ve o mekanda oturup çay içmek kahvaltı yapmak maksadıyla bir seyir tepesi hayalim vardı..Bunu yıllar önce yazdım şükür gerçek oldu: 
Nohutlu Tepe-bugünkü adıyla Şahin Tepesi..Vesile olanlardan Allah Razı olsun. Nohutlu Tepesinin ön kısmına güzel bir tarihi kale, yine şehir istikametinde oturma bankları ve kapalı mekânlar ile Nohutlu Babadan Çamlık Tepesine teleferik haylim vardı. İnşallah bir gün onlar da gerçekleşir…
Şimdiki haylim mi?..Şimdilerde Esentepe- Anadolu Öğretmen Lisesinin önünden Hızlı Tren- Divanlı Yoluna kadar uzanan bir Tramvay hattı haylini kuruyorum.Gördüğüm kadarıyla üniversite öğrencileri geliş ve gidişte çok sıkıntı çekiyorlar. İki otobüs değiştirenler var. Yurt sıkıntısı hat safhada..Onları rahatlatacak bir tramvay hattını ihtiyaç var.
Büyüme yolunda seyreden şehrimizin bu tür çalışmalara ihtiyacının olduğunu herkes çok iyi biliyor. Şehrin rahatlatılması, devlet dairelerinin çevreye taşınması, belediye Otobüs Terminalinin çok daha modern bir şekilde il dışına taşınması gibi…Mevcut düzenlemenin güzel olduğunu da belirtelim.
Araştırma Hastanesinin seçilen yerini yanlış bulduğumuzu birkaç defa yazmıştık. Ama ne yapalım ki karar bu yönde çıkmış. Her şeye rağmen şehir Sarıhacılı istikametinde de genişlemeli ve Sarıhacılı ile olan ara kapatılmalıdır. Derelerin ıslahı ve düzenlenmesi çok zor olacak ama bu güzergâhtan da yararlanmalıyız.
Şehrin Divanlı Yolu- Üniversite istikametinde gelişimi de başka bir alternatif olarak karşınıza çıkıyor. Esentepeyi aşıp Sorgun istikametinde gelişme göstermek gerçekten deveye hendek atlatmak kadar zor bir iş. Bu yönde engebe ve dere- tepe daha fazla uğraştırır bizi…
Lise Caddesi, Ankara- Sivas Caddesi dışında şehrimize üçüncü, dördüncü alternatif  güzergahlar oluşturmamız gerekiyor., bunu da unutmayalım.Şehrin gelişimi ve modern bir yapıya kavuşması konusunda çaba ve gayretlerimiz devam etmelidir.
Tramvay hattı hayalimize gelince: Şehrimiz bir üniversite şehri olarak gelişmeye devam etmeli. Bu manada hem ulaşım hem de sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve genişletilmesi şart. Araştırma Hastanesi önemli boşluğu dolduracak gibi, ulaşım boşluğunda Tramvay hattı doldursa şehrin iki önemli ihtiyacı karşılanmış olacak.
Yozgat adına atılan ciddi ve güzel bir adım daha var: Spor Vadisi, bu projeyi destekliyoruz ve Sayın Valimizin bu konudaki çabasını takdir ediyoruz. Şehrimize yakışacak geniş ve büyük aile parkları, dinlenme mekânları ve Spor Vadisi geleceğimiz adına ciddi çalışmalar olup bu çalışmaların arkasındayız.
Yozgat’ın ufkunu açabilecek yeni projelere ihtiyacımız vardır. Şehrimiz adına bunları telaffuz etmek ve gündeme getirmek bize düşüyor. Böyle hayaller kurmak ve hayallerin gerçekleşmesini istemek en tabii hakkımız olsa gerekir, öyle değil mi?