Sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde deprem
Sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

İtfaiye Haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Duyar, görevleri sırasında hayatını kaybeden itfaiyecileri rahmet ve minnetle andı.

Duyar, ülkenin farklı bölgelerinde görev yapan itfaiye teşkilatlarının haftasını kutlayarak, itfaiyeciliğin insan hayatını korumayı, can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçlayan büyük bir sorumluluk ve özveri mesleği olduğunu ifade etti.

En Güçlü Silahımız Tedbir Ve Bilinç

İtfaiye ekiplerinin yangınların yanı sıra trafik kazaları, sel, su baskınları, doğal afetler ve çeşitli kurtarma olaylarında da görev yaptığını belirten Duyar, ekiplerin vatandaşların yardımına en kısa sürede ulaşmak amacıyla 7 gün 24 saat görev başında olduğunu kaydetti.

Yangın ve afetlerde olay sonrasında müdahale etmenin yanı sıra olay meydana gelmeden önce gerekli tedbirlerin alınmasının da önemli olduğunu vurgulayan Duyar, vatandaşları yangın güvenliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

İtfai̇ye Eri̇ Alimi (4)

Duyar, ev ve iş yerlerinde elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi, soba ve baca temizliğinin zamanında yapılması, yangın söndürücülerin kullanılabilir durumda bulundurulması gerektiğini belirtti.

Çocukların ateş ve yanıcı maddelerden uzak tutulması ve acil çıkış yollarının kapatılmaması konusunda da vatandaşlara uyarıda bulunan Duyar, alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

İtfaiye teşkilatının eğitimli personeli ve modern araç ve ekipmanlarıyla vatandaşların can ve mal güvenliği için görev yaptığını belirten Duyar, yangınlarla mücadelede tedbir ve bilincin önemini vurguladı.

İtfai̇ye Eri̇ Alimi (2)

Duyar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu vesileyle görevini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren tüm itfaiye personelimize teşekkür ediyor; görevleri sırasında hayatını kaybeden kahraman itfaiyecilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın İtfaiye Haftası’nı kutluyor, sağlıklı, güvenli günler diliyorum.”

Duyar, mesajının sonunda, “İtfaiyeci, herkesin uzaklaştığı yere, hayat kurtarmak için koşar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi