Aydoğmuş, "TÜİK rakam açıklıyor, vatandaş ise pazarda, markette ve faturalarında gerçek enflasyonu yaşıyor. Açıklanan rakamlarla milletin aklıyla alay etmeyi bırakın. İnsanlar her gün zamlarla karşılaşıyor, ancak açıklanan enflasyon verileri vatandaşın yaşadığı gerçekle örtüşmüyor" dedi.

"EMEKLİYİ ÜÇ KURUŞA MAHKÛM ETTİLER"
Milyonlarca emeklinin yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Aydoğmuş, mevcut maaşların insanca yaşamaya yetmediğini belirtti.
"Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimizi üç kuruşa mahkûm ettiler. Emekli maaşı kira ödemeye yetmiyor, mutfak masrafını karşılamıyor, ilaç ve sağlık giderlerine yetişemiyor. Emeklilerimiz sadaka değil, alın terlerinin karşılığını istiyor. Emekli maaşları insanca yaşayabilecek seviyeye çıkarılmalıdır."
"ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİ AÇLIK SINIRINA MAHKÛM EDİLDİ"
Aydoğmuş, yüksek enflasyon karşısında maaşların eridiğini belirterek, "Maaşlara yapılan zamlar daha vatandaşın cebine girmeden eriyor. Asgari ücretli de emekli de her geçen gün daha fazla yoksullaşıyor. Bu tablo sürdürülebilir değildir" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETMİYOR, ALGI ÜRETİYOR"
Ekonomik sorunların temelinde yanlış politikaların bulunduğunu vurgulayan Aydoğmuş, "İktidar artık proje üretmiyor, çözüm üretmiyor; algı üretmeye çalışıyor. Vatandaşın sofrasındaki ekmek küçülürken başarı hikâyeleri anlatıyorlar. Milletin gerçek gündemi geçim derdidir, hayat pahalılığıdır, işsizliktir" dedi.
"ARTIK YETER"
Açıklamasının sonunda iktidara çağrıda bulunan Aydoğmuş şu ifadeleri kullandı:
"Artık yeter. Milletin aklıyla oynamayı bırakın. Gerçekleri gizleyerek ekonomiyi düzeltemezsiniz. Emekliyi, asgari ücretliyi, çiftçiyi ve esnafı görmezden gelerek bu ülkenin sorunlarını çözemezsiniz. Türkiye'nin adalete, liyakate ve üretim ekonomisine ihtiyacı vardır. Vatandaşın sesi duyulmadan bu krizden çıkış mümkün değildir." Gelecek Partisi





