YOZGAT için üç önemli proje dedik ama  en başta işsizlik ve istihdam olmak üzere; Yozgat' ın çözüm bekleyen yığınla sorunları var. Bu yazımızda biz üç acil ana projeden söz edeceğiz. Diğerlerini de sırası geldikçe yazarız. Düşün ki bu şehirde 10 bin, 20 bin 30 bin çalışan maaşlı insanı oldukça şehrin ekonomisi de aynı oranda canlanacak ve  gelişecektir. 
Büyük Cami çevresi harabeye dönüştü, burasının ivedilikle çözümlenip tarihi mekana yakışır duruma getirilmesi gerekiyor. Harabeye dönen şekliyle tarihi camii görenlerin içini sızlatıyor. Virane halde duran iş hanlarımız çözüm bekliyor. Park sorunu en önemli sorunlarımız arasında... Tarihi mekan olan Tol Çarşımız Kel Ali'nin Bağını andırıyor....
Bana göre acil sorunlardan olan bu üç ana proje nedir? Kalkınmış Modern bir Yozgat düşünüyorsak: Birincisi Şehir Hastanesinden başlayıp Hızlı Tren İstasyonuna kadar devam edecek olan raylı sistem projesi acilen gündeme alınmalıdır. Sanırım Say'ın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son gelişinde bunun önemini dile getirmişti. Biz bunu Yozgat'a verilen söz kabul ediyor uygulamaya konulmasını bekliyoruz.
Ikincisi şehr-i baştan sona Bölen ikiye ayıran bir Çin Seddinden söz etmiştik. Herkesin bildiği gibi Ankara ve Sivas Caddesi Bulvarı şehr-i ikiye böldü ve buradaki esnafın  işini bitirdi. En büyük ve en verimli caddemiz ölü cadde konumuna düştü. Eminim ki bu caddenin projesini yapan Yozgat'ı da bilmiyor , Yozgatlının çilesini sıkıntısını da bilmez. Anadolu Lisesi kavşağını kapatan zatın Yozgat'ı bilmediği gibi...? Hangi akılla hangi zeka ile yapılır anlamakta zorluk çekiyoruz,
Ankara - Sivas Caddemiz için bir projeden daha önceki yazımızda bahsetmiştik. Konu şu: Yozgat için herkes bir çevre yolundan söz ediyor. Bense bu çevre yolunun daha maliyetli OLDUĞUNU savunuyordum. Hem de çevre yolu için dile getirilen alan verimli topraklardan Oluşan alanlardır, köylülerimize zarar verecek alanlardır.
Oysa Sarıhacılı Bölgesi'nden başlayıp Köçekkömü Köyü denginden çıkacak olan bir tüp geçit ( Alt geçit tüneli)  çevre yolu projesi  için daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Zor mu olur? Devlet için hiç bir şey zor ve imkansız değildir. Böyle bir alt geçit Tüneli hem trafiğimizi rahatlatacak hem de Ankara - Sivas Caddesi Bulvarındaki esnafımız rahatlatacaktır. Şehir ciddi manada bir caddeye kavuşacaktır. O zaman bu cadde cıvıl cıvıl insanla dolacak ve işlevlik kazanacak, Lise caddesinin Yoğunluğu da azalacaktır.
Üçüncü ana projemize de değinelim: "Millet Bahçesi Projesi". Bu proje için en uygun alan Kent Park'tan başlayıp Ethem'in Çiftliği boyunca devam eden alan olacaktır. Mevcut park, artı Külliye alanı art İtfaiye Müdürlüğünün bulunduğu alan ve spor vadisi- Ethem'in Çiftliğinin bulunduğu gölet alanının tamamı "Millet Bahçesi projesi" içine alınabilir. Yozgat halkının nefes alacağı en güzel mekan olarak tanzim edilip hayvanat bahçesi, aile Çay bahçesi ve piknik alanı olacak mükemmel bir mekandır. 
Ayrıca Fen Lisesinden itibaren Bozok Üniversite'sine kadar devam  eden Kayseri Yolu iki taraflı olarak hızlı bir şekilde imara açılıp konut kooperatifleri bu alanda hızlandırılması gerekir.  Hızlı Tren İstasyonuna kadar düzenli ve modern bir yapılaşma devam etmelidir. Bunlar hayal değil şehrin geleceği için önemli projelerdir. Şehrin Yönetimi'ne talip oluyorsanız hizmete ve fedakarlığa da talip olmak zorundasınız. Hakka ve halka hizmet lafla değil icraatla olur.