Yeni yılla birlikte zam beklenen hizmetler arasında sürücü kursları da yer alıyor. Ankara ve İstanbul'da faaliyet gösteren sürücü kursları, artan işletme giderleri nedeniyle fiyat artışı talebinde bulunuyor.

Sektör temsilcileri, 2027 yılından itibaren kurs ücretlerinde yüzde 50 ila 80 arasında zam yapılmasını bekliyor. Zam öncesinde mevcut fiyatlardan yararlanmak isteyen adaylar ise sürücü kurslarına yöneliyor.

Yeni Yılda Büyük Zam Kapıda! Ehliyet Almak Cep Yakacak (1)-1

Sürücü Kursu Ücretleri 35 Bin Liraya Çıkacak

İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Murat Tekin, kentte sürücü kursu ücretlerinin şu anda 20-25 bin lira arasında değiştiğini belirtti.

Yeni yıldan itibaren kurs ücretlerinin yaklaşık 35 bin liraya yükselmesini beklediklerini ifade eden Tekin, artan giderlere dikkat çekti.

Sürücü eğitiminde en büyük maliyet kalemlerinin akaryakıt ve bina giderleri olduğunu belirten Tekin, "Çok büyük bir artış oldu. Mecburen bunun eğitime yansıtılması gerekecek." dedi.

Yeni Yılda Büyük Zam Kapıda! Ehliyet Almak Cep Yakacak (2)-2

Zam Öncesi Sürücü Kurslarında Yoğunluk Yaşanıyor

Mevcut fiyatlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, sürücü kurslarında yoğunluğa neden oldu.

Kurslardaki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Serdar Tepeöz, "Çünkü maliyetler artıyor. Direksiyon sınavı değişecek ve zorlaşacak." açıklamasında bulundu.

Yeni Yılda Büyük Zam Kapıda! Ehliyet Almak Cep Yakacak (2)

2027'de Ehliyet Almanın Maliyeti 50 Bin Lirayı Bulacak

Ehliyet almak isteyen adayların ödeyeceği tutar yalnızca sürücü kursu ücretiyle sınırlı kalmıyor. Kurs ücretinin yanı sıra sınav ücreti ve ehliyet harcı da toplam maliyete ekleniyor.

Akaryakıtta indirim dalgası başlıyor: Cumartesi günü fiyatlar değişiyor
Akaryakıtta indirim dalgası başlıyor: Cumartesi günü fiyatlar değişiyor
İçeriği Görüntüle

Mevcut ücretlere göre A1-A2 sınıfı ehliyet harcı 2 bin 240 lira, B sınıfı ehliyet harcı ise 6 bin 754 lira olarak uygulanıyor. Ehliyet değerli kâğıt bedeli de 1690 lira.

Yeni yılda harç ve sınav ücretlerinde de artış yaşanması beklenirken, sürücü kurslarına yapılması talep edilen zamlarla birlikte 2027 yılında ehliyet almanın maliyetinin yaklaşık 50 bin liraya ulaşacağı öngörülüyor.

Yeni Yılda Büyük Zam Kapıda! Ehliyet Almak Cep Yakacak (3)

Direksiyon Sınavında Yeni Dönem Başlıyor

Ehliyet almak isteyenleri bekleyen bir diğer değişiklik ise direksiyon sınavlarında yaşanacak.

Planlanan eni uygulamayla ezbere dayalı sabit parkur sistemi kaldırılıyor. Sürücü adayları, serbest güzergâh uygulaması kapsamında akan trafikte sınava başlayacak.

Mevcut sistemde iki duba arasında gerçekleştirilen park uygulamasının yerini, gerçek araçların arasında park etme uygulaması alacak. Ayrıca sürücü adayları çevre yolunda eğitim görecek.

Kaynak: NTV