KENDİMİZİ hazırlamıştık bugünlere. Hatta bugüne. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açıklamalar, duyurular ile Pazartesi günü itibariyle kontrollü bir süreç, normalleşme sürecinin okullarda yüz yüze eğitim startı ile başlayacağı vurgulanmıştı. Ne varki Sağlık Bakanlığının günlük verilerinde tahmin edilenin üzerinde bir yayılma gündeme geldi. Herkesin evinde kısıtlama uygulamasına uymak üzere yaptığı plan doğrultusunda hareket ederken, kontrollü normalleşme sürecinin bir gün gecikmeli olarak uygulamaya konulacağı duyuruldu.  

Ankara'da gerçekleştirilen toplantı beklenilenden geç tamamlandı. Akşam saat 19.00'da başlayan haber bültenlerine dikkat kesilenler, saat 20.00'da belirsizlik yaşadılar. Beklenilen açıklama olmayınca, araya giren reklamlarda değerlendirmeler yapıldı, telefonla konu komşu arandıp, bilgi edinilmeye çalışıldı. Ardından herkes takip ettiği dizilere yöneldiğinde haber kanallarında toplantının sonucu ilan edilmeye başlandı. Riskli bölgeler 4'e bölünüp, harita üzerinde ilan edildi. Çoğu insan ne yapacağını bilemedi. 

Yozgat, kontrollü normalleşmeye geçecek illerden birisiydi ama uygulama nasıl olacaktı? Bu konuda geç saatlerde sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıldı. Uzun süredir kapalı olan kahvehaneler, lokantalar, kafeler günün belirli saatlerinde açılabilecekti. Resmi kurumlarda uygulanan kısıtlı çalışmaya son verilip, normal mesai düzenine geçilmişti. Okullarda yüz yüze eğitimin nasıl olacağı yine sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Hafta sonu yasaklar, kısıtlamalar da aynı şekilde kaldırıldı.

Sabah uyanıp, sokağa çıktığımızda haftanın ilk gününden farklı bir durum yoktu. Yani kağıt üzerinde normalleşmeye geçilmesine karşılık, gerçekte normalleşme süreci başlamamıştı. Sanırım bugünden itibaren normal sürece geçilip, yeni dönem başlayacak.