Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı desteklerinin yeniden düzenlendiğini hatırlattı. Yapılan düzenlemeye göre destek tutarları şu şekilde uygulanıyor:
1 Ocak 2025 sonrası doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira,
İkinci çocuk için aylık 1.500 lira,
Üçüncü ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira doğum yardımı.
Bu kapsamda ailelere düzenli ve uzun vadeli destek sağlanması hedefleniyor.

1,1 Milyon Çocuk Yararlanıyor
Bakanlık verilerine göre doğum yardımından bugüne kadar toplam 1 milyon 120 bin 990 çocuk yararlandı. Destekten faydalanan çocukların dağılımı ise şu şekilde açıklandı:
466 bin 825 birinci çocuk,
344 bin 139 ikinci çocuk,
310 bin 26 üçüncü ve sonraki çocuk.
Ayrıca 25 bin 401 kişinin ikiz ve üzeri doğum kapsamında destek aldığı, toplamda 654 bin 165 çocuk için düzenli ödeme yapıldığı belirtildi.
Aile ve Nüfus 10 Yılı kapsamında doğum yardımlarının önemli bir sosyal destek kalemi olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, bugüne kadar toplam 20,1 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Haziran ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık. Bugüne kadar doğum yardımından faydalanan 1 milyon 99 bin 185 annenin hesabına toplam 20,1 milyar liralık ödeme gerçekleştirdik. Aile kurumunu güçlendiren desteklerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”
Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılıyor
Doğum yardımı başvurularının e-Devlet sistemi ve “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden alınmaya devam ettiği bildirildi. Başvurusu onaylanan aileler, ödeme durumlarını yine mobil uygulama üzerinden takip edebiliyor.
Ödemelerin Halkbank aracılığıyla hesaplara aktarıldığı ve çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar desteklerin kesintisiz devam edeceği belirtildi.






