OKUDUM, inanamadım/inanamak istemedim, umarım doğru değildir. Sözcü gazetesinde yer alan haberde, ''Elektrik şirketlerinin seyahat giderleri de faturaya eklenecek. Söz konusu düzenleme 2025 yılına kadar geçerli olacak'' deniliyor. Doğru ise yandık.

Halk arasında bir deyiş vardır 'Vurun Abalıya' diye. ''Hakkın hukukun her daim güçlünün yanında yer almasını, giydiği aba ile temsil olunan yoksul halk yığınlarının her yerde her vakit haksız addedilip vurulmaya, dövülmeye, linç edilmeye mustehak görülüşlerini iğneleyen'' bu halk deyişi geliyor, haberin başlığını okuduğumuzda. Haber metnini okumaya gerek yok. Zira haberin metni şu Covit-19 salgını ile mücadele döneminde sinir katsayınızı artırır. 

Biliyorsunuz, salgının en önemli özelliği, gribal enfeksiyon ile birlikte bağışıklık sistemini çökertmesidir. Korku, panik, gerginlik gibi konular bağışıklık sisteminin zarar görmesine hatta çökmesine neden olan durumlar olarak adlandırılıyor.

1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanan tebliğ, hayata geçirilecek uygulama ile elektrik abonelerinin canını daha fazla yakacak. Yozgat, Tokat ve Sivas illerini kapsayan elektrik dağıtım şirketi, Süper Lig'de mücadele veren Sivasspor'a yapmış olduğu yardımları, desteklerinin bedelini bu durumda abonelerine yansıtacak gibi, görünüyor. Veya gazetelere verilen 'tebrik' ilanlarından yansıyan bedeller, Genel Müdürün Bölgeyi kapsayan seyahati ile ilgili yapılan masraflar da aynı kalemden karşılanacak gibi. Herkesin Covit-19 tedbirleri kapsamında canıyla uğraştığı şu dönemde pek uygun bir tebliğ olmadığı görülüyor...