Ünlü gazetecilere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rümeysa Cebeci'nin ardından bir başka gazeteci daha soruşturma listesine girdi.
Aralık ayının başında başlatılan operasyonların ilk büyük etkisi Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy üzerinde ortaya çıktı. Ersoy, "uyuşturucu madde kullanımı" ve "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma" suçlamalarıyla 11 Aralık 2025 tarihinde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ardından, ünlü sunucu ve oyuncu Ela Rümeysa Cebeci hakkında da benzer bir durum yaşandı. İlk etapta serbest bırakılan Cebeci, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen saç örneği raporunda uyuşturucu izine rastlanması üzerine tekrar gözaltına alındı. Cebeci, 17 Aralık 2025 tarihinde "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Soruşturma dosyasında bulunan verilere göre; gözaltına alınan kişilerden alınan kan ve saç örnekleri en önemli delilleri oluşturuyor. Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rümeysa Cebeci'nin kan testleri olumsuz çıkarken, geçmişteki maddelerin kullanımıyla ilgili saç analizlerinde kokain ve esrar metabolitlerinin bulunduğu öne sürüldü. Emrullah Erdinç'in de benzer bir prosedürden geçmesi ve sağlık kontrollerinin ardından ifadesine başlanacağı bildirildi.




