YOZGAT siyasetindeki hareketliliği görünce ''ufukta seçim var'' gibi bir algı oluşuyor. Ülke siyasetinde söz sahibi olanlar, ilçeleri, beldeleri, köyleri dolaşıyor, ''Biz sadece seçimlerde değil, her zaman sizin yanınızdayız!'' mesajını ulaştırıyor.

Yerel siyasetçiler de boş durmuyor. Özellikle iktidar partisini oluşturan AK Parti ve MHP'li yerel siyasetçiler de sıkça ziyaretlerde bulunup, vatandaş ile bir araya geliyorlar, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyorlar, elde ettikleri bilgileri rapor haline getirip, Ankara'ya ilgili Genel Başkan yardımcısına gönderip, bilgilendiriyor.

Siyasette, yerel yönetimlerin başarısı, başarısızlığı, tutumu, davranışı genel siyaseti de bir şekilde etkiliyor. Bunu en iyi bilen ise iktidar partisinin büyük ortağıdır. İlçe ve belde belediye başkanları ile belediye yönetimlerinin durumunu pek bilmiyorum. Pandemi nedeniyle gitip, gelme imkanımız sınırlı olduğundan nabız yoklama şansımız da kısıtlı.

Yozgat Belediyesi'nin mevcut tutumu ile yarın bir seçime gidilmiş olsa, ciddi sorun yaşanır gibi görünüyor. Yapılan son anketlerden yansıyanlar da bunu gösteriyor. Yozgat Belediyesi, halka tepeden bakıyor ''Ben biliyorum, ben yaparım!'' havasında hareket ediyor. Bildiğinin ne kadar yanlış olduğu da çalışma tamamlanmadan ortaya çıkmaktadır. Sadece belediye olarak konuya bakmamak gerekir. Yozgat'ta bir çok kurum amirinin de durumu farklı değil. Her ne kadar iktidar partisi  ''Bizimle ilgisi ne!'' demiş olsa da, atayanın kendileri olduğu da bir gerçek...