Türkiye Ulusal Ajansı destekli proje çerçevesinde Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Çekya, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya ve Yunanistan’dan gelen gönüllü gençler, Yozgat’ta çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek afet farkındalığı eğitimleri gerçekleştiriyor.

Yozgat Gençlik Merkezinde keman eğitimleri devam ediyor
Yozgat Gençlik Merkezinde keman eğitimleri devam ediyor
İçeriği Görüntüle

Sorged’den Avrupa Dayanışma Programı Kapsamında 9 Gönüllü Macaristan’a Gitti (2)-1

Proje kapsamında deprem, yangın, sel ve benzeri afetlere karşı alınması gereken önlemler, interaktif etkinlikler ve uygulamalı çalışmalarla katılımcılara aktarılıyor. Çocuklar ve gençler, oyunlar ve grup aktiviteleri eşliğinde afetlere hazırlık konusunda bilinçlendiriliyor.

Etkinlikler yalnızca afet farkındalığıyla sınırlı kalmazken, farklı ülkelerden gelen gönüllülerin katılımıyla kültürlerarası etkileşim ortamı da oluşturuluyor. Gençler, farklı kültürleri tanıma ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı buluyor.

Sorged’den Avrupa Dayanışma Programı Kapsamında 9 Gönüllü Macaristan’a Gitti (1)-1

SORGED yetkilileri, projenin hem afet bilincini artırmayı hem de gençler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Hazırlıklı olmak hayat kurtarır” mesajı vurgulanarak çalışmaların farklı okullarda ve etkinliklerle devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi