YOZGAT  siyasetinde son günlerde oldukça hareketli günler yaşıyoruz. Siyasetteki yeni yapılanma sürecine bağlı olduğunu düşünmüş olsam da genel tablo ile yerel tabloyu birbiriyle örtüştürmeye kalkıştığımda yakın bir gelecekte bir seçim olma ihtimalini de yüksek görünüyor.    

Ufukta bir genel seçim var mı? sorusunun yanıtını iktidarı oluşturan partilerin sözcüleri ''Seçim zamanında yapılacak'' yanıtını veriyorlar. Muhalefet seçime gidilmesini sadece istemekle kalmıyor, seçim varmış gibi çalışmalarını sürdürüyor. Muhalefet alana inince ister istemez iktidarı oluşturan partilerin milletvekilleri, yerel teşkilatları da alanda çalışmalar yapıyor.

Yerel düzeyde bir başka faktörün de harekete neden olduğu kanısındayım. İktidarın büyük ortağı AK Partide yaşanılan il başkanlığı değişiminin ardından yapılan ziyaretler, halkın sorunlarını ayağına giderek dinleme eylemleri de Yozgat'ta siyaseti hareketlendirdiği gerçeğini gözardı etmemiz gerekir. Zira, deneyimli bir politikacı olar Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanlığı görevini devraldığı günden itibaren hem kendi partisi içerisindeki küskünlerin hem de partili olmayanların ayağına kadar gidip, gönüllerini almayı tercih etti. İlçelere yaptığı ''Teşekkür'' ziyaretlerinin ardından bu kez sorun dinlemek üzere ziyaretlere başladı. 

İktidarı oluşturan partilerin teşkilatları, milletvekilleri bir araya gelip durum değerlendirmesi yaparken, ilin sorunlarının çözümü noktasında da önemli adımlar atmaktadır. Muhalefeti oluşturan partilerin tek milletvekili bulunuyor. O da seçildiği günden itibaren sıkça ilçe ziyaretlerinde bulunup, derlediği sorunları, talepleri mecliste gündeme taşıyıp, çözümü için bir mücadele veriyor. Muhalefet partilerinin yerel örgütleri de yeni bir çalışma başlattı. Hem esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. Hem de kendi aralarında yaptıkları toplantılarla ilin sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerini gündeme taşıyorlar. Tüm bunlar seçim olmasa da bir şeylerin habercisi gibi geliyor.