Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 24 yaşındaki Muratcan Altun yaşamını yitirdi. Olayın ana şüphelisi A.Ç. ile bağlantılı oldukları değerlendirilen 6 kişi daha yakalanırken, toplam 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Silahlı Kavga Can Aldı 7 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi (2)

Tartışma Silahlı Kavgaya Dönüştü

Olay, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki Üçtop Sokak ile Yunus Emre Caddesi’nin kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü.

İddiaya göre, 21 yaşındaki A.Ç. yanında bulunan pompalı tüfekle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların göğsüne isabet ettiği 24 yaşındaki Muratcan Altun ağır yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. İlk müdahalesi yapılan Altun, ambulansla kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Ana Şüpheli Saklandığı Evde Yakalandı

Cinayetin ardından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Araştırma ve fiziki takip sonucunda olayın ana şüphelisi olduğu belirtilen A.Ç., saklandığı ikamette yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin yakalanmasının ardından verdiği tepkiler de dikkat çekti. A.Ç.’nin ilk incelemeler sırasında, “Hak ettiler kardeşim. Hak edene hak ettiğini vereceksin” dediği öğrenildi. Bir basın mensubunun “Neden vurdun?” sorusuna ise “Öyle gerekti” yanıtını verdiği ve başka soruları cevaplamadığı belirtildi.

Soruşturma Kapsamında 6 Şüpheli Daha Gözaltına Alındı

Cinayet büro ekiplerinin sürdürdüğü incelemeler kapsamında, kavgaya katıldığı ve olayla bağlantısı bulunduğu değerlendirilen kişilere yönelik çalışmalar genişletildi. Operasyonlar sonucunda 6 şüpheli daha yakalandı.

Böylece olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı, A.Ç. ile birlikte 7’ye ulaştı.

7 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan A.Ç. ile beraberindeki 6 şüpheli, bugün geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adliyesine sevk edildi.

Binanın önünde kan döküldü: Kavganın nedeni hesap çıktı
Binanın önünde kan döküldü: Kavganın nedeni hesap çıktı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin ardından verilecek karar henüz paylaşılmadı.

Kaynak: İHA