SİVAS Valisi Salih Ayhan, Ankara-Tiflis bağlantılı İpekyolu Yüksek Hızlı Tren projesinin birinci ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas arasındaki çalışma alanlarını gezmiş, bilgi almış. Vali Ayhan, Yerköy-Sivas arasındaki Hızlı Tren test sürüşlerinin bu yıl sonuna kadar başlanabileceğini söyledikten sonra, ''Bundan yararlanmalıyız'' diye ekliyor.  
Vali Ayhan, Hızlı Tren ulaşımının devreye girmesiyle kısalacak olan mesafe nedeniyle, başta Ankara ve diğer illerden insanların günübirlik, hafta sonlarında Sivas'a gelebileceklerini, bunun için şimdiden cazibe merkezleri oluşturulması gerektiğinin altını çiziyor. Hem resmi hem de özel teşebbüsün bu konuda çalışmalar yapıp, projeler üretmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Sivas, Hızlı Tren'in devreye girmesiyle birlikte Ankara'nın nimetlerinden yararlanabilmek için kafa yoruyor. Yozgat, iki adımlık Ankara'nın bir adımlık yola dönüşmesi halinde göçün daha da artacağını tartışıyor. Bunun önüne geçebilecek projeler, hizmetler, çalışmalar yapmak yerine, hep birlikte oturmuşşuz, işin dedikodusunu yapıyoruz. Bunu yaparken de, alttan alta ''Ne kadar gecikirse o kadar iyi(!)'' bastırılmış duygumuzu da tatmin etmekten geri kalmıyoruz.
Ulaşım ağımızın genişlemesi, daha hızlı ulaşım yollarının devreye girmesinden korkuyoruz. Zaten var olan göç olgusunun daha da artmasından endişe duyuyoruz. Bu endişe ile devam ettiğimiz için daha fazlasını kaybettiğimizi bir türlü görmüyor veya görmek istemiyoruz. Hızlı Tren, Havaalanı, Bölünmüş Yol ağı devreye girdiğinde ''Kaç kişi gidecek?'' sorusunun değil, ''Kaç kişi daha getirebilirizin'' hesabını yapmanın zamanı geldi de geçiyor, bilesiniz.