HAFTANIN son gününde Cumhur İttifakını oluşturan partiler ile Millet İttifakı ve diğer muhalefet partilerin üst düzey yöneticileri Yozgat'ta bir araya geldi. Bu ülkenin yönetiminde bulunanların yönetime talip olanların sıkça bir araya gelmeleri normal, gelememeleri anormal. Ancak, son yıllarda bu birlikte görünme, istişarelerde bulunma olgusu ciddi anlamda unutulmuştu. Siyaset kurumunun yerel düzeydeki aktörlerinin unutulmaya yüz tutan bu görüntüleri vermiş olmaları, ister istemez ''Ufukta seçim mi var!'' sorusunu akıllara getirdi. 

Sadece yerel siyasette öne çıkan isimler değil, Yozgat'ın yönetenlerin de, Vali Başkanlığında gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu toplantılarında değil, diğer zaman dilimlerinde de bir araya gelmeleri, sorunların daha akılcı bir biçimde çözümlenip, kalkınmanın, gelişmenin önünü açmaları gerekmez mi?

Yozgat merkez ve tüm ilçe ve belde belediye başkanlarının bir araya gelip, ''Neler yapabiliriz?'' sorusuna yanıt aramaları, yatırımların, hizmetlerin planlı bir şekilde koordinesine yönelik çalışmalara imza atmaları, güzel bir hayal değil mi? Bu hayal gerçeğe dönüştüğünde, yatırımcı kuruluşların genel olarak formaliteye bağlı olarak, sunum yapmaktan öteye geçilmeyen toplantılarının daha verimli geçmesine vesile olmaz mı?

Yozgat'ta yaşanılan göç olgusunun, ''Bizim ilçemiz göç aldı!'' övünç payı yerine, ''Yozgat artık göç veren değil, göç alan bir il oldu'' diye değerlendiriliyor olması daha doğru bir adım olmaz mı? Olur, diyenlerdenim.

Yozgat'ta insanların ister ufukta görünen seçim nedeniyle isterse başka bir nedenle bir araya geliyor olmaları olumlu bir gelişmedir, destekliyorum.