İbrahim Türkiş Ve Şahin Hopur'dan Yozgat'a Büyük Destek

Ata sporumuzun köklerini yaşatmak ve yeni nesillere sevdirmek amacıyla Derbent Şenliği kapsamında muazzam bir güreş şölenine imza atıyor. Bu görkemli etkinliğin mimarları olan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ile Federasyon Başkan Vekili ve Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, Yozgat’a yakışır bir altyapı hazırladı. Şahin Hopur'un Yozgat’a ulusal çapta bir etkinlik kazandırma konusundaki kararlı girişimleri ile Başkan İbrahim Türkiş'in ata sporuna verdiği sınırsız destek birleşince, şenlik efsane güreşçilerin boy göstereceği devasa bir arenaya dönüştü.

Derbent Şenliğibirleşik

Şampiyon Pehlivanlar Er Meydanında Boy Gösterecek

19 Temmuz 2026 Pazar günü saat 13.00'te Derbent Köyü Ali ve Nezaket İlhan Mesire alanında düzenlenecek olan etkinlik, sıradan bir müsabakanın ötesine geçerek ülkenin en seçkin güreşçilerini bir araya getirecek. İbrahim Türkiş ve Şahin Hopur'un ortak koordinasyonu neticesinde kurulacak olan er meydanı, uluslararası arenada göğsümüzü kabartan şampiyonları ağırlayacak. Dev organizasyonda; Avrupa Şampiyonu Efe Anıl Al, Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi Fatih Erdin, Balkan Şampiyonu Mehmet Çelebi, Başaltı Pehlivanı Rasim Saraç ve Balkan Şampiyonu Nihat Bektaş kıyasıya mücadele etmek için Yozgat'a gelecek. Şenlik alanında özel olarak kurulacak olan er meydanı, şampiyon pehlivanların unutulmaz peşrevlerine sahne olacak. Düzenlenen etkinlikte dereceye giren pehlivanlara ödüller verilecek.

Sezonun reyting rekortmenleri belli oldu! En çok izlenen 10 Türk dizisi
Sezonun reyting rekortmenleri belli oldu! En çok izlenen 10 Türk dizisi
İçeriği Görüntüle

Derbent Şenlik

Yozgat'ta Spor Turizmi Ve Festival Coşkusu

Yiğitlerin peşrev çekeceği bu festival, kentin spor turizmine ve yerel ekonomisine büyük bir hareketlilik getirecek. Dünya çapında derece yapmış pehlivanları tek bir er meydanında buluşturan Şahin Hopur ve İbrahim Türkiş'in ortak çabasının, Yozgat'ın tanıtımı adına altın değerinde bir fırsat yaratıyor.

Muhabir: Hasan Toygar Avcı