Türk güreşinin önemli isimlerinden, 13 kez Avrupa şampiyonluğu elde eden ve Cumhuriyet tarihinde 5 kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp, yoğun programına rağmen Ankara’dan gelerek gerçekleştirdiği ziyaretle Kürşat Kayapınar’a destek oldu. Kayaalp’in ziyareti, dostluk ve vefa örneği olarak değerlendirildi.
Geçirdiği kaza sonucu uyluk kemiği olarak bilinen femur kemiğinin üst kısmında kırık meydana gelen B. Kürşat Kayapınar, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ameliyat geçirmişti. Ameliyatın ardından uzun bir iyileşme sürecine giren Kayapınar, Rıza Kayaalp’in kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Gerçekleştirilen ziyarette Rıza Kayaalp’e Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yunus Bölükbaşı ile Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Mehmet Karadavut da eşlik etti. Ziyarette Kayapınar’ın sağlık durumu hakkında bilgi alınırken kendisine geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Kayapınar’a Yozgat’tan Yoğun Destek
Öte yandan Yozgat’ın sevilen iş insanlarından B. Kürşat Kayapınar’a yönelik geçmiş olsun ziyaretleri de devam ediyor. Yozgat bürokrasisi, siyaset dünyası, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf başkanları, iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda hemşehrisi Kayapınar’ı ziyaret ederek desteklerini gösterdi.
Farklı kesimlerden gerçekleştirilen ziyaretlerin yanı sıra telefon ve mesaj yoluyla iletilen geçmiş olsun dilekleri, Kayapınar’a yönelik dayanışmayı ortaya koydu. Yozgatlıların gösterdiği bu yakın ilgi, şehirdeki birlik, beraberlik ve hemşehrilik bağlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yozgat Bozok Yaylası Grubu Başkanı B. Kürşat Kayapınar’a geçmiş olsun dilekleri iletilirken, iyileşme sürecini en kısa sürede tamamlaması temennisinde bulunuldu. Ziyareti dolayısıyla millî güreşçi Rıza Kayaalp’e ve beraberindeki heyete teşekkür edildi.




