Hava Yastığı Sayısı Dörtten Altıya Çıkarılıyor
Avrupa standartlarına uyum sağlamak ve değişen güvenlik yönetmeliklerini karşılamak amacıyla Renault, Türkiye pazarındaki popüler modeli Clio 5 için önemli bir adım attı. 2024 yılı mayıs ayından sonra üretilen araçlarda standart hava yastığı sayısının dörtten altıya çıkarılması zorunluluğu doğdu. Bu kapsamda şirket, araçların sağ ve sol kısımlarına ekstra perde hava yastığı entegre etmek üzere "düzeltici faaliyet içeren gönüllü bir geri çağırma" programı başlattı.

Tavan Döşemesi Sökülerek Yeni Tesisat Çekilecek
Yetkili servislerde gerçekleştirilecek olan iyileştirme çalışmalarının detayları da netleşti. Araçların yan kısımlarına iki adet ekstra perde hava yastığı takılabilmesi için iç kabinde bazı söküm işlemleri yapılacak. İşlem sırasında ön direkteki iç plastikler, tavan döşemesi ve kolçağın altındaki plastik aksamlar sökülerek araca yeni bir tesisat çekilecek. Montajın ardından yazılım güncellemeleri ve genel kontroller yapılarak araç sahibine teslim edilecek. Direklerin ana iskeletinde ise herhangi bir kesme veya delme işlemi yapılmayacağı belirtildi.

Uygulamada Görünmese De Kayıt Açılabilecek
Araç sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına sürecin işleyişi de hızlandırıldı. Renault Port uygulamasında aracına ait herhangi bir geri çağırma bildirimi veya ekstra hava yastığı iyileştirmesi görmeyen kullanıcılar, doğrudan müşteri hizmetlerini arayarak şasi numarası üzerinden kayıt açtırabiliyor. Yetkili servislerde gerçekleştirilen ve tamamen ücretsiz olan bu montaj ile yazılım güncelleme işleminin ortalama 3 ila 4 saat sürdüğü ifade ediliyor.

İşlemi İstemeyenler Servise İmza Verecek
Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen bu iyileştirme kampanyası, güvenlik standartlarını artırmayı hedeflese de zorunlu tutulmuyor. Aracının iç döşemelerinin sökülmesini istemeyen veya bu güncellemeyi reddeden kullanıcıların, durumu resmiyete dökmek için doğrudan yetkili servislere giderek işlemi istemediklerine dair ıslak imza vermeleri ve bir feragatname doldurmaları gerekiyor.




