<span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;">Yerköy Halk Aşıkları Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde organize edilen arabaşı programına katılan Yerköy Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, yöreye özgü bir yemek olan arabaşının nasıl yutulacağını bilmeyenlere anlattı. </span></span><br /> <span style="font-size: 11px;"><span style="font-family: Tahoma;"> Yerköy Halk Aşıkları Derneği tarafından, Toprak Mahsuller Ofisi Yerköy Şubesi yemek hanesinde gerekçelen arabaşı programına Yozgatlı Şairler, Aşıklar, Ozanlar ve Yerköy İlçe parti başkanları ve birçok sivil toplum kuruluşları katıldı. <br /> Gerçekleşen programda misafir olarak katılan Yerköy İlçe Jandarma komutanlığında görevli Piyade Uzman Çavuş Erkan Aydın'da bizzat programda yer aldı.<br /> Yerköy Halk Aşıkları Dernek Başkanı Kadir Öğren tarafından arabaşı hamuru ve çorbası konuklara ikram edildi.<br /> İc Anadolu Bölgesine özgü bir yemek olana arabaşı yemeğinin nasıl yenildiğini bilmeyen Uzman Çavuş Erkan Aydın'a İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak tarif ederken gazetemiz sayfa editörü Ferhat Kayhan'ın objektiflerine takıldı. <br /> Koçak tarafından arabaşının nasıl yenildiğini öğrenen Aydın, İc Anadolu Bölgesine özgü bir yemeği olan arabaşı yemeğini afiyetle yedi.<br /> <br /> </span></span>