YOZGAT Belediyesi, şehir merkezinde düzenleme çalışması başlattı devam ediyor. Öncelikle Belediye Hizmet binası ile sebze hali binası bölgesine kadar olan kesimde bir çalışma yapıldı. Şimdi ikinci etap çalışması, Saat Kulesi'ne kadar olan kesimde çalışmalar yapılıyor. Sonrasında ise Askerlik Şubesi eski binasına kadar olan kesimde çalışmalar yapılacağını biliyoruz.

Tamamlanan birinci etap ve devam eden ikinci etap çalışmalarından bir şey anlamadım. Anlayabilen var mı? orasını da bilemiyorum. Belki yapıldığında ortaya çok daha farklı bir çalışma çıkacaktır. Ancak mevcut haliyle öncekinden farklı bir durumun olabileceği izlenimi vermiyor. Aynısı yeniden yapılacak ise, mevcudun yıkılıp, bu kadar büyük bir inşaatın ortaya çıkartılmasını, daha yılını doldurmayan asfaltın sökülmesini anlamlı bulmadığını belirteyim.

Yanlış düşünmüş olabilirim. O yüzden bazı tanıdığım insanlarla da bölgede gezindim, sordum, ''Fark var mı?'' diye. Aldığım yanıtlar benim düşüncemden farksız olduğunun da altını çizeyim. Bölgedeki kod ile oynama yapıldı mı? Belki yapılmıştır. Görünmüyor.

Her neyse... 

Elbette teknik bir konu olduğundan belediyenin üst düzeyde teknik kadrosu ölçüp, biçmiştir. Hazırladıkları plan ve projeler doğrultusunda çalışmalar devam ediyordur. Yine de bir çift sözüm var. Madem böyle bir çalışma planlanıyor, en azından Saat Kulesi çevresinde oluşan trafik akışı sıkışıklığını gidermeye yönelik bir çalışma yapılabilirdi. Anlıyorum teknik konu. Ancak, Lise Caddesi'nden gelip, belediye istikametine gidecek araçlar için keskin viraj kaldırılması bile yeterdi.