Üst kademe kamu yöneticilerine 30 bin liralık seyyanen zam öngören düzenlemenin kamuoyunda tepki çekmesi üzerine teklif geri çekildi. Düzenlemenin iptalinin ardından tüm kamu personelini kapsayan yeni bir çalışma için harekete geçildi.

Kamu Personeline Zam (5)

TOKİ'den 1 milyon TL altında konut: Tarihler belli oldu
TOKİ'den 1 milyon TL altında konut: Tarihler belli oldu
İçeriği Görüntüle

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu çalışanlarına yönelik kapsamlı bir düzenleme istediğini açıkladı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle çalışmanın bir yıl ertelendiğini belirten Tayyar, yeni reformun 2026 yılı içinde hazırlanarak Meclis’e sunulmasının planlandığını söyledi.

Tayyar, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün tarafları dinliyor, eleştirileri değerlendiriyor. ‘Ciddi bir hazırlıkla kapsamlı bir düzenleme hazırlayın, Meclis’ten geçirelim’ diyor. Kişisel kanaatim, düzenlemenin 1 Ocak 2027’den itibaren geçerli olacağı yönünde.” ifadelerini kullandı.

Kamu Personeline Zam (4)

Tayyar, yeni düzenlemenin kamu personel sisteminde geniş kapsamlı değişiklikler içereceğini belirterek şunları dile getirdi, “5-6 milyon kamu personelini doğrudan etkileyecek bir reform olacak. Yeni görev tanımları ve yeni kadro tarifleri muhtemeldir. Buna bağlı yeni bir maaş skalası oluşturulacak ve tüm kamu personeli bundan faydalanacak.”

Kamu Personeline Zam (1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, kamu çalışanlarının talepleri toplanacak. Sendikalarla yapılacak görüşmelerin ardından kamu personel rejiminin detayları açıklanacak. Reform kapsamında memur maaşlarına ek zam yapılması öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi