Sevinç ve hüznü beraber yaşadık bu hafta. Hemşehrimiz Rıza Kayaalp Avrupa Güreş şampiyonu olurken, Yimpaş Yozgatspor ligde kalma yolunda ağır bir yara aldı. Ne yazık ki düşme potasında ki rakiplerimize bile kendi evimizde boyun eğdik. Yani bu durumu hak ettik. 
Bu kötü senaryoda bir tane günah keçisi aramanın anlamı yok. Çünkü başarı ne bir kişinin emeğiyle elde edilebilir ne de başarısızlık tek bir kişinin omzuna yüklenebilir. Sorumluluk herkesin. Bu vahim tablodan en büyük paysa hiç kuşkusuz futboldan pek anlamayan Yimpaş yönetiminin…
Teknik Direktör seçimleri, futbolcu transferleri, taraftarla bütünleşememeleri, yerel medyayı yeterince kullanamamaları, lig ortasında hamle yapamamaları, mali kaynak oluşturamamaları gibi sayısız neden var. Senelerdir 3. Ligde sürünen bir Yimpaş Yozgatspor’u bizlere izlettiriyorlar. Üşenmeden Nurullah Nurdoğan’ın gazetelere verdiği demeçleri tek tek inceledim her sezon aynı cümleler.
Şampiyonluk ya da bir üst lig hedefiyle yola çıkan, devre arasında düşme potasının hemen üzerinde olan bir takım ve demeçler şu yönde: Devre arası kampını iyi değerlendirip, nokta transferler yaparak play-off’a kalmak istiyoruz! Yıllardır Yozgat halkını bu sözlerle avutan bir yönetim var bu klübün başında. 
Ben Nurullah Nurdoğan’ı şahsen tanımam. Ne hasmımdır ne de hısmım. Belki çok iyi bir insan ama futboldan zerre kadar anlamadığına bahse girerim. Derdim kimseyi rencide etmek değil ama futbolu futbolun içinden gelen insanlar yönetmeli diye düşünüyorum. Bir öğretmen bir ticaret adamı ne anlar ki futbol yönetiminden? Ne kadar anlayabilir? Yıllardır bizim umutlarımızı çalmaya ne gerek var. Madem para yok hedefimiz bu takımı amatöre düşürmemek deyin neden şampiyonluk parolasıyla her sezona başlıyoruz? 
Çok büyük bir mucize olmazsa bu takım seneye amatör ligde oynayacak buradan herkese sesleniyorum. Allah rızası için şu takımı Yimpaş yönetiminin elinden kurtarın. Eğer bu şekilde devam ederse Yozgatspor diye bir takım kalmayacak. Yeni belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan ve Sayın Valimiz öncü olmak üzere bu takımı halkın takımı haline getirmek için çalışmalar yapılmalı. 
Öncelikli hedefimiz kalan maçları alıp ligde kalmak olmalı. Olmazda amatör kümeye düşersek bu klüp yeniden yapılandırılmalı. Ya da yeni bir klüp kurulmalı. Daha önce Yozgat Belediyespor bunu başarmıştı şimdi neden yapamayalım?