Açıklamada, Yanardağ'ın evinde ve işyerinde arama yapıldığı ve yürütülen soruşturmanın detaylarına yer verildi.
Hüseyin Gün Kimdir?
Başsavcılık açıklamasında, 4 Temmuz 2025 tarihinde casusluk suçundan tutuklanan Hüseyin Gün'ün dijital materyallerine dayalı soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Hüseyin Gün'ün birçok yabancı ülke istihbarat görevlisiyle irtibatının bulunduğu ve İBB danışmanı Necati Özkan'a "talimat verir vasıfta görüşmeler" yaptığı ifade edildi.

Kaç Yaşında ve Nereli
Açıklamada ayrıca, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Hüseyin Gün ile "casusluk faaliyetlerine ilişkin çok sayıda irtibat ve yazışmasının tespit edildiği" iddia edildi. Yanardağ'ın, Hüseyin Gün'den menfaat temin etmek suretiyle seçim sürecinin basın ayağını organize ettiği ve 2019 yerel seçimlerinde yabancı istihbarat servisleriyle işbirliği içinde seçimlerin manipüle edilmesine katkıda bulunduğu savunuldu.

Seçim Süreci İddiaları
Başsavcılık açıklamasına göre, soruşturma kapsamında seçim sürecinde yürütülen faaliyetlerin kapsamlı olduğu öne sürülüyor. Hüseyin Gün'ün yabancı istihbarat görevlileriyle kurduğu ilişkiler ve yönlendirdiği görüşmelerin, seçim manipülasyonu amacıyla gerçekleştirildiği ileri sürülüyor. Yanardağ'ın da bu süreçte rol aldığı iddia ediliyor.
İBB Uygulamalarından Veri Sızdırılması
Soruşturma kapsamında ikinci bir dosyada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı uygulamalarının verilerinin sızdırıldığı iddialarına yer verildi. "İstanbul Senin" uygulaması üzerinden 4.7 milyon kişinin kişisel verilerinin yabancı ülkelere aktarıldığı ve "İBB HANEM" uygulamasıyla 11 milyon kişinin sandık verilerinin program dışına sızdırıldığı öne sürüldü.




